Detox medicijnen

Wanneer nodig?

Wanneer het je niet lukt om zelf met medicijnen te stoppen, ben je mogelijk verslaafd geraakt. Is een detox om met medicijnen te stoppen altijd nodig? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit wanneer een detox na medicijnen verstandig kan zijn. Daarna kun je bij ons terecht voor de psychologische behandeling om een terugval te voorkomen. Ons intensieve behandelprogramma volg je online of op een van onze locaties terwijl je thuis woont.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Wij helpen meer dan 1.500 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed


Detox om met medicijnen te stoppen

Sommige medicijnen zijn lichamelijk verslavend. Het is dan moeilijk om zelf te stoppen, omdat je ontwenningsverschijnselen krijgt. Je kunt hulp krijgen, bijvoorbeeld tijdens een opname in een afkickkliniek. Je ondergaat dan een detox om met medicijnen te stoppen. Je stopt onder medische begeleiding, waarbij de ergste ontwenningsverschijnselen onderdrukt worden. Na een detox is het belangrijk dat je een psychologische behandeling volgt, zodat je voorkomt dat je opnieuw gaat gebruiken.

De hele evidence-based methode slaat bij mij goed aan. Je hoeft je niet zomaar over te geven aan een behandelmethode. Uit onderzoek blijkt dat dit gewoon het beste werkt.
- Yannick
Stop net als Yannick met jouw verslaving.


Is een detox na medicijnen nodig?

Met de meeste medicijnen kun je zelf stoppen, zodat een detoxbehandeling niet nodig is. Maar ben je verslaafd geraakt, bijvoorbeeld aan pijnstillers, dan kan een detox helpen om te stoppen. Opname in een verslavingskliniek is niet altijd nodig. Trubendorffer is geen afkickkliniek, maar we verwijzen je naar een kliniek voor de detoxbehandeling. De rest van de behandeling volg je bij ons.


Stoppen met je verslaving bij Trubendorffer

Het intensieve behandelprogramma van Trubendorffer bestaat uit abstinentie (geheelonthouding), cognitieve gedragstherapie en zelfhulpgroepen met andere (ex-)verslaafden. Je woont thuis tijdens de behandeling en bouwt alles wat je leert in je dagelijkse leven in. Daarmee is jouw kans op blijvend herstel van je medicijnverslaving het grootst.


Contact met Trubendorffer

Overweeg je een detox om met medicijnen te stoppen? Bel dan 0800 999 9998 en vraag de ervaren professionals van Trubendorffer om advies. Wij hebben al duizenden mensen van hun verslaving helpen herstellen. Nu jou nog.

Zet de eerste stap naar jouw verslavingsvrije leven

Je bent nog maar een kleine stap verwijderd van een gezond een verslavingsvrij leven. Tijdens jouw eerste gesprek beantwoorden wij al jouw vragen, daarna beslis je of je door wilt gaan met jouw behandeling.

Jouw behandeling wordt 100% vergoed, je betaalt alleen je eigen risico.