Delirium tremens

Wat is het?

Alcoholverslaafden die ineens stoppen met drinken kunnen een delirium tremens krijgen. Maar wat is een delirium tremens en wat zijn de symptomen waar je last van kunt hebben? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose is gespecialiseerd in het bieden van ambulante verslavingszorg en wij helpen regelmatig mensen die zelfs na een delirium tremens succesvol van hun verslaving herstellen, terwijl ze gewoon thuis blijven wonen.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Wij helpen meer dan 1.500 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed


Wat is een delirium tremens?

Wanneer je regelmatig alcohol drinkt, wennen je hersenen aan de onderdrukkende werking van alcohol. Als je dan ineens stopt, kunnen de hersenen hyperactief worden, waardoor een delirium tremens ontstaat. Een delirium kan na ieder alcohol percentage ontstaan wanneer zware drinkers plotseling stoppen. Je krijgt wel makkelijker een delirium als je alcohol percentage vaak te hoog is.


Wat zijn de symptomen van een delirium na alcohol stoppen?

Meestal ontstaan de symptomen binnen 2–3 dagen na het stoppen en houden ze enkele uren tot dagen aan. Het is belangrijk om een de symptomen van een delirium na alcohol stoppen op tijd te herkennen, omdat het levensgevaarlijk kan zijn. Bij een delirium kunnen deze symptomen voorkomen:

  • Verminderd bewustzijn
  • Hallucinaties en wanen, waaronder paranoia
  • Slaapproblemen
  • Angst
  • Agressie

Delirium tremens: de behandeling

Het kan misschien aantrekkelijk lijken om een delirium met drugs te onderdrukken, maar dat is geen goed idee. Bij een delirium tremens kan je beter een behandeling ondergaan bij een professionele zorgverlener.


Van je drankverslaving herstellen bij Trubendorffer

Heb je last van een delirium na drugs als alcohol te minderen? En lukt het je niet om te stoppen met alcohol vanwege een delirium tremens? Dan ben je waarschijnlijk verslaafd geraakt. Bij Trubendorffer bieden we een succesvol herstelprogramma. Je volgt de intensieve behandeling op één van onze behandellocaties terwijl je gewoon thuis blijft wonen. Bel 0800-999 9998 voor een oriënterend gesprek.
☎ Praat nu met een deskundige