Burn-out of depressie

Herken de verschillen

Je bent uitgeput, zowel geestelijk als lichamelijk. Je hebt nergens zin in en je voelt je ongelukkig. Dit kunnen symptomen zijn van een onderliggend probleem. Bij veel mensen die last hebben van stemmingsproblemen of overspannen klachten, kan dat een teken zijn van een depressie of burn-out. Maar hoe herken je de signalen? En wat is het verschil tussen een burn-out en depressie?

Stemmingsklachten of overspannenheid kunnen het gevolg zijn van een verslaving. Vermoed je dat je last hebt van een burn-out of depressie door verslaving? Trubendorffer biedt ambulante hulp aan mensen met een dubbele diagnose: een verslaving met daarnaast ook een psychische aandoening zoals depressie.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Depressie of burn-out? Dit zijn de verschillen

De signalen van een burn-out of een depressie hebben overeenkomsten, maar er zijn ook veel verschillen. Ze kunnen beiden tot uiting komen in slaapproblemen, lusteloosheid en concentratie- en geheugenproblemen. In sommige gevallen kun je last hebben van een burn-out en depressie tegelijk, maar vaak heb je last van één van de twee.

Dit zijn de signalen: 

De signalen van een depressie: lusteloosheid, gevoelens van onrust, schuld of waardeloosheid, slaapproblemen, laag gevoel van eigenwaarde. 

 De signalen van een burn-out: moeheid, slaapproblemen, prikkelbaarheid, piekeren, gevoel van grip verliezen, dagelijkse bezigheden leiden eronder. 

Herstellen van burn-out en depressie

Wil je herstellen van een burn-out of depressie dan zijn de verschillen des te belangrijker. Door deze verschillen is een andere behandeling nodig. Vaak luidt het advies bij een burn-out: rusten. Terwijl iemand met een depressie meer baat heeft bij actief zijn. Iets ondernemen wordt dan juist aangemoedigd. Vermoed je dat je last hebt van een burn-out of een depressie? In beide gevallen raden we aan om hulp in te schakelen van een professionele hulpverlener.

Behandeling van depressie of burn-out en verslaving bij Trubendorffer

Het belangrijkste bij herstellen van een depressie of burn-out is dat de behandeling bij jou past en de oorzaak aanpakt, zoals een verslaving. Het is van belang om hier professionele hulp bij te krijgen. Bij Trubendorffer hebben we uitgebreide ervaring met het behandelen van mensen met een dubbele diagnose. Bel ons op 0800-999 9998 als eerste stap naar herstel van je verslaving en depressie of burn-out.
☎ Bel 0800 - 999 999 8