Depressieve klachten

Je bent niet alleen

Het blijkt dat mensen meer last hebben van depressieve klachten door corona en de lockdown. Gebruik jij door je depressieve klachten meer alcohol? Of komen je depressieve klachten door drugs? Je kunt altijd terecht bij Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose. Je herstelt thuis van je depressieve klachten en verslaving met een behandelprogramma dat je online of op een van onze behandellocaties volgt.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Depressieve klachten of depressie?

Heel wat mensen zitten wel eens een tijd niet lekker in hun vel. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen een depressie en depressieve klachten? Een depressie is een ernstige aandoening, waarbij je aan bepaalde criteria moet voldoen. Zo moet je onder andere gedurende minimaal twee weken somber zijn en/of geen plezier meer in normale dingen ervaren. Artsen spreken van depressieve klachten als je (nog) niet aan deze criteria voldoet.


Depressie en verslaving

Het kan verleidelijk zijn om je depressieve klachten met alcohol of drugs te onderdrukken. De kans bestaat echter dat je verslaafd raakt. Je kunt dan niet stoppen en verlangt sterk naar het verslavende middel. Bovendien kunnen je psychische klachten verergeren door je middelengebruik. Zo ontstaat er een vicieuze cirkel.


Behandeling bij dubbele diagnose

Ervaar jij meer depressieve klachten door corona en de lockdown? En gebruik je door je depressieve klachten meer drugs en/of alcohol? Dan ben je niet alleen. Bij Trubendorffer helpen we je herstellen van je psychische problemen en je verslaving met een bewezen effectief behandelprogramma, dat gebaseerd is op cognitieve gedragstherapie en lotgenotencontact. Je woont gewoon thuis tijdens de behandeling.


Contact met Trubendorffer

Mensen ervaren meer depressieve klachten door corona en de lockdown. Heb jij last van depressieve klachten en verslaving? Bel dan 0800-999 9998 voor een gesprek met de betrokken medewerkers van Trubendorffer. Wij helpen je graag weer op weg naar een vrij leven zonder depressieve klachten door corona of andere oorzaken.

☎ Bel 0800 - 999 999 8