Alcoholverslaafd

wanneer ben je dat?

De meeste mensen drinken wel eens een keer te veel. Maar wanneer ben je precies alcoholverslaafd? En hoe raak je alcoholverslaafd? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose is expert op het gebied van alcoholverslaving. Met ons intensieve behandelprogramma hebben we al duizenden mensen helpen herstellen van hun verslaving. Je herstelt in je vertrouwde woonomgeving en komt regelmatig naar één van onze behandellocaties voor professionele verslavingszorg.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Wanneer ben je alcoholverslaafd?

Ongeveer 10% van de Nederlandse volwassenen is probleemdrinker. Zij drinken zoveel alcohol, dat ze problemen krijgen op het gebied van hun gezondheid, relaties en werk. Ongeveer 1% is alcoholverslaafd: zij kunnen niet minderen of stoppen met alcohol drinken ondanks de schade die dat oplevert.


Hoe raak je alcoholverslaafd?

Een alcoholverslaving ontstaat vaak geleidelijk. Je merkt eerst dat je je prettig voelt als je wat gedronken hebt, waardoor je steeds vaker en steeds meer gaat drinken. Je gaat ook drinken om je problemen te ontkennen. Door je alcoholgebruik ontstaan er echter juist steeds meer problemen. Uit schaamte ga je nog meer drinken, tot je niet meer zonder alcohol kan. Zo raak je alcoholverslaafd.


Hulp voor alcoholverslaafden

De eerste stap zetten naar hulp kan moeilijk zijn. Maar bij Trubendorffer ben je in goede handen. Wij weten hoe lastig het is om van je verslaving te herstellen en hebben ons programma daar op ingericht. Je krijgt persoonlijke begeleiding en doet daarnaast mee aan onze zelfhulpgroepen, waar je samen met andere herstellende alcoholverslaafden je ervaringen deelt en elkaar steunt.


Contact met Trubendorffer

Vermoed je dat jij alcoholverslaafd bent? En wil je zo niet langer je leven leiden? Bel dan 0800-999 9998 voor een eerste gesprek bij Trubendorffer. Wij zijn een erkende GGZ-instelling die gespecialiseerd is in het bieden van ambulante verslavingszorg. Doordat je in je eigen woonomgeving om leert gaan met alles wat tot je verslaving heeft geleid, is de kans op blijvend herstel het grootst.

☎ Bel 0800 - 999 999 8