XTC-pillen lijst

Vervuilde XTC-pillen

Drugsgebruik raden wij te allen tijde af in verband met de risico’s die hieraan verbonden zitten. Ben je alsnog van plan om drugs te gebruiken, dan is het verstandig om je drugs te laten testen voorafgaand aan gebruik. Zo weet je wat erin zit en wat je gebruikt. In Nederland wordt de drugsmarkt in de gaten gehouden door het Trimbos-instituut, die onder andere een XTC-pillen lijst bijhouden in het DIMS (Drugs Informatie Monitoring Systeem). Het DIMS weet precies welke vervuilde pillen er in omloop zijn en kan gebruikers op die manier waarschuwen. Dat doen ze sinds een aantal jaar ook via hun app, Red Alert. Daarop zie je ook de ‘zwarte’ lijst XTC-pillen, die extra gevaarlijk zijn. Beperk risicovol drugsgebruik door je goed te informeren. Hier lees je hoe je dat doet.

Wil je graag stoppen met XTC gebruiken maar vind je het moeilijk? Plan nu een intakegesprek en praat met één van onze medewerkers. Wij helpen je graag.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

‘Zwarte’ XTC-pillen: hoog risico

Op de website van het DIMS staat een lijst met pillen, een soort XTC-database. Daarin staat per pil een foto met het logo dat op de pil gedrukt is. Ook vind je er de kleur van de pil en de datum wanneer de pil bij het DIMS is binnengekomen. Van deze XTC-pillen is bekend dat er andere stoffen in zitten dan alleen MDMA, de risicovolle ‘zwarte’ XTC-pillen. Je vindt er per pil welke stoffen erin zitten en waarom deze gevaarlijk zijn.

Beperk risicovol drugsgebruik met de zwarte lijst XTC

Het DIMS weet dus precies welke vervuilde pillen er in omloop zijn en kan gebruikers op die manier waarschuwen. De XTC-database is eigenlijk een ‘zwarte lijst’ voor XTC. Alle gevaarlijke pillen en poeders staan overzichtelijk onder elkaar. De lijst wordt ongeveer om de zes weken bijgewerkt. Nieuwe vervuilde middelen worden dan aan de lijst toegevoegd. Als je de pillen op de zwarte lijst gebruikt, loop je extra gezondheidsrisico’s. Zo weet je van tevoren welke XTC-pillen je beter niet kunt gebruiken omdat ze een verhoogd risico hebben.

Bekijk de xtc-pillen lijst

XTC-pillenlijst 2024

De XTC-pillenlijst van het Drugs Informatie Monitoring Systeem is een betrouwbare database, die altijd up-to-date is. Gebruik jij wel eens XTC? Houd de XTC-pillenlijst in 2024 ook goed in de gaten. Er komen nog altijd nieuwe vervuilde pillen bij. Zo lang er drugs worden geproduceerd, zijn er ook vervuilde drugs. Door de website of app in de gaten te houden blijf je op de hoogte.

Stoppen met XTC

Neem contact op met Trubendorffer als je wil stoppen met XTC. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose biedt ambulante zorg. Je kunt gewoon thuis blijven wonen en in je eigen omgeving herstellen. Passende begeleiding krijg je een paar keer per week op één van onze behandellocaties. Bel 0800-999 9998 voor een eerste gesprek. In dat gesprek vertellen we je alles over de mogelijkheden voor behandeling.
☎ Bel 0800 - 999 999 8