Sporten na XTC

Niet verstandig

XTC-gebruik is een aanslag op je lichaam. Daar moet je goed van herstellen. Het is daarom verstandig om niet te sporten na XTC en het rustig aan te doen. Neem de tijd en geef je lichaam de gelegenheid om bij te komen. Drugsgebruik en sporten gaan niet goed samen. Dat komt omdat ze beiden veel van je lichaam vragen. Pas als XTC is uitgewerkt, merk je welke impact het middel op je lichaam heeft. En ook al leef je gezond, eet je goed en sport je regelmatig, vermindert dat de gevolgen van XTC niet. Lees meer over sporten na XTC en waarom je er voorzichtig mee moet zijn.

Als je regelmatig drugs gebruikt, kan het moeilijk zijn om te stoppen. Trubendorffer helpt je graag. Plan een intakegesprek of praat met één van onze deskundigen. 

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Sporten dag na XTC-gebruik

Is sporten goed na XTC? De dag na XTC-gebruik heeft je lichaam rust nodig om te herstellen. Je kan beter niet gaan sporten. De effecten van drugsgebruik en sport op het lichaam zijn in grote lijnen namelijk hetzelfde. Van beide ga je zweten en gaat je hartslag omhoog. Met een te hoge hartslag heb je een verhoogd risico op een hartstilstand. XTC en sport stuwen ook je bloeddruk de hoogte in. Daarmee verhoog je de kans op een hersenbloeding. Ook je lichaamstemperatuur gaat omhoog: daardoor kan het lichaam oververhit raken. Oververhitting is heel gevaarlijk en kan zelfs dodelijk zijn. Kies dus voor rust en vermijd sporten op de dag na XTC-gebruik. Wil je toch bewegen? Ga dan voor een activiteit met een relatief lage intensiteit als wandelen of fietsen. Hardlopen na XTC-gebruik is bijvoorbeeld geen goed idee.

Sporten na festival

Op een festival maak je veel mee. Het is vaak gezellig, maar ook druk en er zijn veel prikkels met mensen, licht en geluid. De combinatie met drugs en/of alcohol maakt een festival helemaal tot een plek waar je na afloop niet alleen mentaal, maar ook fysiek van moet herstellen. Het is belangrijk dat je jezelf de tijd geeft om ervan bij te komen. Sporten na een festival kan je beter niet doen. Het is verstandig om, zeker de eerste dag na een festival, rustig aan te doen om onnodige gezondheidsrisico’s te voorkomen.

Trubendorffer biedt hulp bij stoppen met XTC

Denk je na over sporten na XTC, dan neem je je gezondheid waarschijnlijk serieus. Gebruik jij regelmatig drugs en wil je graag stoppen? Neem dan contact met ons op. Bij Trubendorffer volg je een ambulante behandeling terwijl je gewoon thuis blijft wonen. Je komt voor passende begeleiding een paar keer per week naar één van onze locaties. Bel 0800 999 9998 voor een eerste gesprek over onze behandelmogelijkheden.
☎ Bel 0800 - 999 999 8