XTC-trip

Hoe werkt dat?

Home /  Kennis / XTC-trip

Je hebt een pilletje genoemen en voelt je alert, wakker en energiek: een XTC-trip. Zo’n trip krijg je van de werkzame stof MDMA. Het is een populaire drug op feestjes en festivals. Omdat het een lekker gevoel geeft, wil je je XTC-trip verlengen of optimaliseren. Daardoor kan het sneller misgaan: je belandt dan in een bad trip. In zo’n geval wil je natuurlijk jouw XTC-trip verminderen. Hier lees je meer over XTC en wat de risico’s zijn.

Gebruik je vaak XTC en denk je eraan om te stoppen? Wij helpen je graag. Plan een intakegesprek of praat met één van onze medewerkers.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

XTC-trip verlengen of optimaliseren

Hoe lang een trip duurt, verschilt per persoon en per dosis. Je merkt dat het begint te werken binnen een half uur tot een uur. Vaak duurt een trip tussen de vier en zes uur. Wil je jouw XTC-trip verlengen? Je denkt er dan misschien aan om de dosis te verhogen, maar het is niet verstandig om dit te proberen. Een hogere dosis vergroot de kans op negatieve bijwerkingen en kan zelfs leiden tot een slechte XTC-trip. Het optimaliseren van een veilige ervaring kan natuurlijk wel. Als je gebruikt, doe dat dan in een fijne, veilige omgeving met mensen bij wie je je op je gemak voelt. Laat je drugs van tevoren testen, combineer het niet met alcohol of andere drugs en gebruik alleen als je je fysiek en mentaal goed voelt.

Bad trip van XTC

Drugsgebruik kan ook verkeerd uitpakken. Je voelt je dan angstig of krijgt een paniekaanval. Dat noem je een ‘bad trip’. XTC versterkt namelijk je emoties. Als je je niet helemaal goed voelt, of er gebeurt iets wat een negatieve emotie oproept, versterkt XTC dat negatieve gevoel. Merk je dat jij of iemand in je omgeving een bad trip heeft? Probeer dan de XTC-trip te verminderen. Bedenk allereerst dat het negatieve gevoel wordt veroorzaakt wordt door XTC: een bad trip. Wat te doen:

  • Ga naar een rustige plek.  
  • Praat met een vriend of vriendin.  
  • Drink wat, eventueel wat zoets. 
  • Heb je last van oververhitting? Zorg voor koeling, bijvoorbeeld door koud drinken of een natte doek. 
  • Zoek de EHBO op, als je op een feest of festival bent. Zij stellen je gerust als je eerlijk bent over wat er aan de hand is.

Stoppen met XTC? Trubendorffer helpt

Gebruik je regelmatig XTC of heb je wel eens een bad trip gehad? Als je wilt stoppen met drugs gebruiken, neem dan contact met ons op. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose biedt een ambulante behandeling. Daarbij volg je een behandeling op locatie, maar blijf je thuis wonen. Onze experts staan voor je klaar bij een van de vele behandellocaties. Voor passende een-op-een begeleiding en groepsgesprekken kom je een of meerdere keren per week naar een locatie. Bel 0800-999 9998 voor een eerste gesprek over onze behandelmogelijkheden.
☎ Bel 0800 - 999 999 8