XTC-kater

Voorkomen

Nadat XTC is uitgewerkt, kan je je somber voelen. Meestal ben je een paar dagen later moe en brak. Je voelt je depressief en chagerijnig. Dit heet ook wel XTC-kater of ‘dinsdagdip’. Hoe heftig de kater is, is persoonlijk en afhankelijk van hoeveel je hebt gebruikt. Op deze pagina lees je meer over de de XTC-dip na een week en wat je kunt doen om de XTC-dip te verminderen.

Als je wilt stoppen met drugs gebruiken, helpt Trubendorffer graag. Plan een intakegesprek of praat met één van onze medewerkers.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

XTC-dip na een week

XTC verhoogt het stofje serotonine in je hersenen. Dat zorgt voor een blij en vrolijk gevoel. Maar als het stofje opraakt, voel je somber en leeg. Je lichaam moet het dan weer aanvullen. Te weinig serotonine zorgt voor de XTC-dip. Na een week is de serotonine weer aangevuld en zijn de meeste mensen er overheen. Over het algemeen zijn de klachten binnen een paar dagen weg, soms duurt het iets langer.

XTC-kater: symptomen

Hoe een kater na XTC eruitziet verschilt per persoon. Er zijn wel een aantal effecten die vaak voorkomen na gebruik. Wie veel en regelmatig XTC gebruikt, put de serotoninevoorraadserotoninesysteem nog verder uit. De gevolgen zijn dan alleen maar heftiger. Een tekort aan serotonine is de grootste oorzaak van een XTC-kater. Symptomen en de belangrijkste na-effecten zijn:

  • Vermoeidheid 
  • Hoofdpijn (zeker in combinatie met alcohol) 
  • Slechte concentratie 
  • Geïrriteerd zijn 
  • Huilbuien 

XTC-dip verminderen

Wil je een XTC-dip verminderen? De enige manier om een XTC-kater te voorkomen is door dit middel niet te gebruiken, maar goed voor jezelf zorgen draagt bij aan je herstel. Zorg eerst dat je goed uitrust. Rust en slaap zijn belangrijk voor je lichaam. Probeer dus genoeg te slapen. Ook gezond eten draagt bij aan een snel herstel. Dat betekent voedsel met veel vitaminen, vezels en mineralen. Vooral vitamine C is belangrijk: het is een antioxidant en beschermt tegen gifstoffen.

Stoppen met XTC-gebruik

Gebruik je regelmatig XTC en wil je graag stoppen? Neem dan contact met ons op. Bij Trubendorffer volg je een ambulante behandeling en kun je gewoon thuis blijven wonen. Op één van onze behandellocaties krijg je een of meerdere keren per week passende begeleiding. Bel 0800-999 9998 en kom meer te weten over de mogelijkheden om je te behandelen.
☎ Bel 0800 - 999 999 8