Verslavend gedrag

Wat is dat?

Ongeveer 2 miljoen Nederlanders hebben een verslaving. Maar wat is verslavend gedrag precies? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit waaraan je verslavend gedrag kunt herkennen. Bovendien helpen we je herstellen als je verslaafd bent geraakt. Je blijft gewoon thuis wonen en volgt ons intensieve behandelprogramma online of op een van onze behandellocaties.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Wat is een verslaving?

Je kunt verslaafd raken aan allerlei activiteiten en middelen. Denk bijvoorbeeld aan drugs, maar ook aan dingen die onschuldig lijken, zoals koffie of winkelen. Hoe vaker je ze gebruikt, des te groter is de kans dat je op den duur niet meer zonder kunt. Je verlangt er continu naar en kunt last hebben van ontwenningsverschijnselen als je ze niet gebruikt. Bovendien heeft een verslaving een negatief effect op je gezondheid en je relaties.


Wat is verslavend gedrag?

Je kiest er niet voor om verslaafd te raken. De meeste mensen schamen zich dan ook voor hun verslaving en proberen hun gebruik geheim te houden. Voorbeelden van verslavend gedrag zijn:

  • Liegen over je gebruik
  • Je gebruik verbergen, bijvoorbeeld kauwgom gebruiken om de geur te verdoezelen
  • Boos worden als je wordt aangesproken op je gebruik
  • Verwaarlozen van je verantwoordelijkheden
  • Sociale isolatie en depressie

Herstellen van je verslaving

Het is moeilijk om in je eentje van je verslaving af te komen. Zoek daarom professionele hulp, bijvoorbeeld bij Trubendorffer. Wij zijn een erkende GGZ-instelling die gespecialiseerd is in ambulante verslavingszorg. Dat houdt in dat je thuis blijft wonen tijdens de behandeling, die bestaat uit persoonlijke begeleiding door onze ervaren professionals en zelfhulpgroepen met andere ex-verslaafden. Daarmee heb je de grootste kans op blijvend herstel van je verslaving.


Stoppen met verslavend gedrag? Trubendorffer helpt

Herken jij verslavend gedrag bij jezelf en wil je daar vanaf? Bel dan 0800-999 9998 voor een eerste gesprek bij Trubendorffer. Wij hebben al duizenden mensen helpen herstellen van hun verslaving. Nu jou nog.
☎ Bel 0800 - 999 999 8