Verslaafd

wanneer ben je verslaafd?

Er zijn veel dingen waar je verslaafd aan kunt raken: roken, alcohol, drugs, seks, gamen en ga zo maar door. Een verslaving is een ernstig gezondheidsprobleem dat je meestal niet in je eentje op kunt lossen. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose geeft uitleg over de kenmerken van verslaving en ondersteunt je met een bewezen effectief programma terwijl je thuis woont en op afspraak langskomt op één van onze behandellocaties voor je behandeling. Wij helpen je, plan nu jouw intake en zet de eerste stap naar een verslavingsvrij leven,

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Ben ik verslaafd?

Veel dingen die verslavend kunnen zijn, leiden niet tot verslaving bij beperkt gebruik. Zo ben je niet verslaafd wanneer je af en toe een glas alcohol drinkt of eens een avondje naar het casino gaat. Wanneer is iets een normale gewoonte en wanneer wordt het een verslaving? Er zijn verschillende kenmerken die normaal gebruik onderscheiden van een verslaving.


Wanneer ben je verslaafd?

Vanaf welk moment ben je een verslaafde? Wanneer slaat normaal gebruik van een middel of een activiteit om in een verslaving? Er zijn een aantal kenmerken van een verslaafde.

Je bent verslaafd als je:

  • Niet meer zonder het middel of de activiteit kunt – psychisch en/of lichamelijk
  • Last krijgt van ontwenningsverschijnselen wanneer je niet gebruikt, zoals angst, onrust, zweten en trillen
  • Steeds meer nodig hebt van het middel of de activiteit om hetzelfde prettige effect te bereiken
  • Het grootste deel van de tijd bezig bent met het gebruiken van en nadenken over het middel of de activiteit
  • Normale leven onder de verslaving lijdt, bijvoorbeeld je sociale contacten, financiën en werk, school of studie

Zet de eerste stap naar je verslavingsvrije leven

Vraag jij je wel eens af: “Ben ik verslaafd?” Neem dan contact op met Trubendorffer. Wij zijn een erkende GGZ-instelling die gespecialiseerd is in het helpen van mensen die verslaafd zijn. Met ons programma hebben we al veel mensen helpen herstellen van hun verslaving. Je volgt de behandeling op één van onze behandellocaties en blijft daarbij gewoon thuis wonen. Bel ons op 0800-999 9998 voor een eerste gesprek. We kijken dan samen hoe we jou het beste verder kunnen helpen. Je kunt ook een terugbelverzoek of terugmailverzoek indienen op onze website, dan nemen we zo snel mogelijk en uiterlijk binnen 24 uur contact met jou op.

☎ Praat nu met een deskundige