Tranquilizer drugs

Wat zijn het?

Tranquilizer drugs is een verzamelnaam voor verschillende kalmeringsmiddelen. De medicijnen zijn alleen op recept verkrijgbaar en niet in de winkel te koop. Wat zijn tranquilizer drugs precies en welke effecten en risico’s kennen deze medicijnen?

Gebruik je meer tranquilizer drugs dan je zou willen en is het tijd om hier helemaal mee te stoppen? Bij Trubendorffer bieden we je een op maat gemaakte behandeling. Plan een intakegesprek of praat met één van onze deskundigen. 

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wat zijn tranquilizer drugs?

Traquilizer is het Engelstalige woord voor kalmeringsmiddel. Tranquilizer drugs zijn medicijnen die vaak worden voorgescheven aan mensen die last hebben van aandoeningen als angststoornissen, paniekaanvallen of slapeloosheid. De medicijnen verminderen de activiteit van het zenuwstelsel, waardoor je minder angst of spanning ervaart. Tranquilizer drugs vallen onder de benzodiazepines.

Tranquilizer drugs: effecten

Tranquilizer drugs vertragen de activiteit van de hersenen. Hierdoor ervaar je een gevoel van kalmte en ontspanning. De meest voorkomende effecten van tranquilizer drugs zijn een verminderd gevoel van angst, een verhoogd geluksgevoel, slaperigheid en een traag reactievermogen. Hoe sterk de effecten van tranquilizer drugs zijn, varieert van persoon tot persoon. Dit hangt onder andere af van het specifieke middel, de dosering en de tolerantie van de gebruiker.

Tranquilizer drugs: risco’s

Het gebruik van tranquilizer drugs kent ook risico’s. Zo ligt een lichamelijke en geestelijke verslaving op de loer. Je hebt het gevoel dat je niet meer zonder de medicijnen kunt functioneren en hebt er steeds meer van nodig om hetzelfde gevoel te ervaren. Gebruik het middel daarom niet langer dan vier weken achter elkaar. Stoppen met tranquilizer drugs kan ontwenningsverschijnselen veroorzaken, zoals angst, rusteloosheid, en in ernstige gevallen, toevallen.

Daarnaast brengen tranquilizer drugs ook risico’s voor de gezondheid met zich mee. Denk hierbij aan verminderde coördinatie, geheugenproblemen en slaperigheid. Het is ook mogelijk om een overdosis van deze medicijnen in te nemen, wat kan leiden tot ademhalingsproblemen en zelfs de dood.

Hulp bij een verslaving

Wil je stoppen met het gebruik van tranquilizer drugs? Neem dan contact op met Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose. Bij ons volg je een op maat gemaakte ambulante behandeling, waarbij je een aantal keer per week naar één van onze behandellocaties komt. Ondertussen blijf je gewoon thuis wonen en kan je doorgaan met jouw dagelijks leven. De behandeling wordt door de meeste zorgverzekeraars volledig vergoed. Zet nu de eerste stap naar een leven zonder verslaving. Bel 0800-999 9998 voor een eerste gesprek over onze behandelmogelijkheden.