Angststoornis en Drugs

wat is het verband?

Gebruik jij drugs tegen angst? Realiseer je dan dat een angststoornis ook door alcohol of drugs veroorzaakt of verergerd kan worden. Bij Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose helpen we je herstellen van je angststoornis en de drugs die je gebruikt. Je kans op blijvend herstel is groot wanneer je ons intensieve behandelprogramma volgt terwijl je thuis blijft wonen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Relatie tussen angststoornis en drugs

De relatie tussen angststoornissen en drugsgebruik gaat beide kanten op. Zo kan een angststoornis door drugs ontstaan, wanneer je die vaker gebruikt. En er zijn veel mensen die drugs gebruiken om hun angst te onderdrukken, omdat zij zich niet realiseren dat er betere behandelingen zijn voor angststoornissen of hier slechte ervaringen mee hebben.


Angststoornis door alcohol of drugs

Gebruik jij regelmatig drugs of alcohol en merk je dat je vaak angstig bent? Dan zou het kunnen dat je een angststoornis hebt door de drugs die je gebruikt. In principe kunnen alle soorten drugs ervoor zorgen dat je angstig wordt. Dit wordt een ‘bad trip’ genoemd. Dit gaat na enkele uren of dagen weer over. Soms kun je echter langer last houden van angst en een angststoornis ontwikkelen.


Verslaafd aan drugs tegen angst?

Er zijn ook mensen die een angststoornis hebben en verslaafd raken aan de medicijnen die ze daarvoor gebruiken. Enkele voorbeelden van deze kalmeringsmiddelen (benzodiazepines) zijn oxazepam, diazepam en lorazepam. Bij langdurig gebruik kan het lastig zijn om deze medicijnen weer af te bouwen.


Herstellen van je angststoornis en drugs bij Trubendorffer

Heb jij een angststoornis en zijn drugs jouw manier om daarmee om te gaan? Of ben je verslaafd geraakt aan de medicijnen die je voor jouw angststoornis gebruikt? Dan kun je terecht bij Trubendorffer voor professionele hulp bij verslaving. Je blijft gewoon thuis wonen en komt regelmatig naar één van onze behandellocaties. Bel 0800-999 9998 voor een oriënterend gesprek.
☎ Bel 0800 - 999 999 8