tina drugs

hoe werkt deze drug?

Tina drugs is een andere naam voor crystal meth of methamfetamine. Het is een partydrug die vooral in gezelschap wordt gebruikt. Hoe herken je Tina drugs, hoe gebruiken de meeste mensen het en wat is de prijs van Tina drugs? Dat vertellen we je in dit artikel.

Vind je het moeilijk om te stoppen met drugs gebruiken? Wij helpen je graag. Plan een intakegesprek of praat met één van onze deskundigen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

 • Al 4000+ mensen gingen je voor
 • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
 • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wat is Tina drugs?

Tina drugs is een synthestische drug. Dat betekent dat het gemaakt is uit stoffen die niet in de natuur voorkomen. Het is een stimulerend middel dat een gevoel van euforie en tevredenheid veroorzaakt. Daarnaast geeft Tina drugs je energie en ben je alerter, verbeteren je cognitieve vaardigheden en heb je minder remmingen.

Wat zijn de risico’s van Tina drugs?

Gebruik je Tina drugs? Dat is niet zonder risico’s. Je hebt kans op de volgende gevolgen:

 • Verslaving
  Tina is een extreem verslavende drug. Je hebt steeds meer nodig om hetzelfde effect te bereiken.  
 • Suïcidale neigingen
  Tina drugs veroorzaken angst en depressie. Daardoor neemt de kans op zelfmoord toe. 
 • Geestelijke gezondheidsproblemen
  Gebruik van Tina drugs kan leiden tot psychoses. Je krijgt dan hallucinaties en wanen. Andere mentale problemen die ontstaan zijn paranoia, depressie en angststoornissen.  
 • Fysieke gezondheidsproblemen
  Wie regelmatig Tina drugs gebruikt, heeft een vergroot risico op hart- en vaatziekten, spierkrampen, longontsteking of gewichtsverlies of –toename.  

Tina drugs: hoe gebruiken?

De vraag ‘Wat is Tina drugs’ kun je nu beantwoorden, maar hoe herken je Tina drugs? Hoe gebruikers mensen het? En wat zijn de effecten? Tina drugs komt voor als witte kristallen of een kristalachtig poeder. Soms zie je Tina drugs ook in pilvorm. Het goedje lost makkelijk op in water of alcohol, waardoor je het kan slikken. Maar ook snuiven, roken of injecteren zijn manieren om Tina drugs te gebruiken. Wanneer je Tina drugs hebt gebruikt, blijft de roes ongeveer 6 tot 12 uur aanhouden.

Tina drugs en de prijs

In de Verenigde Staten zie je dat Tina drugs of crystal meth veel gebruikt worden. De problematiek rondom methverslaving is daar ook groot. In Nederland is dit niet het geval; alleen in de gayscene wordt met enige regelmaat Tina drugs gebruikt om langer door te kunnen gaan op seksfeestjes. Omdat de drug niet veelgebruikt wordt, is de prijs van Tina drugs in Nederland ook vrij hoog. Voor een gram betaal je namelijk tussen de 50 en 100 euro.

Stoppen met drugsgebruik

Gebruik jij naast Tina drugs ook andere middelen, zoals wiet, cocaïne of speed? Neem dan contact met ons op. Bij Trubendorffer volg je een ambulante behandeling terwijl je gewoon thuis blijft wonen. Je komt voor passende begeleiding een paar keer per week naar één van onze locaties. Bel 0800-999 9998 voor een eerste gesprek over onze behandelmogelijkheden.

☎ Bel 0800 - 999 999 8