Wat is flakka?

Alles over deze drug

Flakka is een synthetische drug met stimulerende en hallucinerende effecten. Het wordt gebruikt in poeder- of tabletvorm. De drug kan extreme effecten hebben. Bij overmatig gebruik kan men angstig, paranoïde of agressief worden. Flakka kreeg de bijnaam ‘zombie drug’ door verontrustende berichten uit de Verenigde Staten. Op video’s zijn gebruikers te zien die paranoïde en zombieachtig gedrag vertonen. Wat is flakka precies en wat zijn de effecten?

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Flakka effecten

Het effect van flakka lijkt volgens sommigen op die van cocaïne of methamfetamine. Een lage tot gemiddelde dosis geeft een effect van euforie en verhoogt het libido. Gebruikers voelen zich energiek en alert. De drug werkt al vanaf enkele milligrammen en daarom gebruik je snel te veel. Bij een te hoge dosis kunnen de flakka-effecten zeer intens zijn. Gebruikers hebben dan last van extreme angst, paranoia en hallucinaties.

De ‘zombie drug’ heeft ook lichamelijke bijwerkingen:

  • Kortetermijn-bijwerkingen: o.a. zweten, droge mond, slecht kunnen slapen, stijging van de bloeddruk, verhoging lichaamstemperatuur, verhoogde spierspanning, risico op hartkloppingen.  
  • Langetermijn-bijwerkingen: o.a. leverschade, hersenschade, hartproblemen (zoals hartinfarct, hartritmestoornis, chronisch hoge bloeddruk) en herseninfarcten. 

Is flakka verslavend?

Flakka is verslavend en brengt een groot risico voor de gezondheid met zich mee. Wanneer de drug is uitgewerkt, of zelfs al tijdens gebruik, kan men verlangen naar meer. Dit verhoogt het risico op verslaving. De dagen erna kunnen gebruikers last krijgen van een kater en voelen zij zich lichamelijk en mentaal slecht. Flakka maakt veel dopamine los in de hersenen en daarom is ontwennen lastig.

Waar kun je de flakka drug kopen?

De drug staat sinds 2017 op lijst I van de Opiumwet en is dus streng verboden in Nederland. Je kunt flakka echter nog steeds op het internet bestellen. Fabrikanten passen de chemische formule aan zodat het legaal lijkt. Hoe duur flakka is, hangt af van de leverancier. Wel is de prijs een stuk lager dan andere designer drugs. Dit maakt flakka nog gevaarlijker omdat een gevoelige en kwetsbare groep eerder naar goedkopere middelen grijpt. Flakka kopen gaat dus gepaard met juridische consequenties en maatschappelijke gezondheidsrisico’s.

Trubendorffer helpt je van je verslaving herstellen

Vermoed je dat je verslaafd bent aan flakka? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose helpt jou graag. Met ons persoonlijke programma hebben we al veel mensen helpen herstellen van hun verslaving aan flakka en andere drugs. Je blijft gewoon thuis wonen terwijl je onze behandeling volgt op één van onze behandellocaties. Je bereikt ons voor informatie en hulp op telefoonnummer 0800-999 9998.
☎ Bel 0800 - 999 999 8