Harddrugs soorten

welke zijn er?

In de Opiumwet wordt onderscheid gemaakt tussen harddrugs en softdrugs. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit wat het risico is van harddrugs en wat voor soorten harddrugs er in omloop zijn. Ben je verslaafd geraakt? Dan helpen wij je van je drugsverslaving af met een ambulant programma, dat je volgt terwijl je gewoon thuis blijft wonen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Wat zijn harddrugs?

Recreatieve drugs worden meestal ingedeeld in twee soorten: harddrugs en softdrugs. Harddrugs zijn gevaarlijker voor je gezondheid, maar ook het gebruik van softdrugs is zeker niet zonder risico. Ook is het risico op verslaving hoger voor harddrugs en veroorzaken harddrugs meer soorten sociale problemen dan softdrugs. In de Opiumwet is vastgelegd dat de straffen voor bezit, verkoop en productie van harddrugs strenger zijn dan voor softdrugs.


Harddrugs: wat voor soorten zijn er?

Ook harddrugs worden in soorten ingedeeld. Er zijn grofweg drie soorten harddrugs:

  • Uppers oftewel stimulerende middelen: cocaïne, XTC, nicotine, speed en cafeïne
  • Downers oftewel kalmerende middelen: benzodiazepines, marihuana (hasj en wiet), opium, heroïne en morfine
  • Psychedelica oftewel hallucinogene middelen: paddo’s, LSD en marihuana in hoge doseringen

Verslaafd aan harddrugs

Wanneer je regelmatig harddrugs of softdrugs gebruikt, is de kans op verslaving groot. Het is vaak erg moeilijk om te stoppen met drugs als je eenmaal verslaafd bent. Zoek daarom professionele hulp, bijvoorbeeld bij Trubendorffer. Wij hebben al veel mensen blijvend van hun drugsverslaving afgeholpen. Kenmerkend voor onze aanpak is dat we ambulant werken. Je woont dus gewoon thuis en volgt een intensief programma op één van onze behandellocaties.


Trubendorffer helpt bij verslaving aan harddrugs

Bij Trubendorffer helpen we je herstellen van je verslaving. Wij behandelen verschillende verslavingen, zowel aan harddrugs als soorten softdrugs. Je kunt ons bellen op telefoonnummer 0800-999 9998 voor meer informatie en om je aan te melden voor onze effectieve behandeling. Zet dus vandaag nog de eerste stap naar een leven zonder verslaving!
☎ Bel 0800 - 999 999 8