Dopamine drugs

waarom zijn drugs zo verslavend?

Waarom zijn drugs zo verslavend? En hoe kan het dat de ene persoon heel makkelijk verslaafd raakt en een ander niet? Dat heeft te maken met dopamine, een stof in de hersenen. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit hoe dopamine door drugs beïnvloed wordt. Ook helpen wij je herstellen als je verslaafd bent geraakt. Je volgt onze behandeling terwijl je thuis blijft wonen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Wat is dopamine?

Dopamine is een neurotransmitter. Dit is een stof in de hersenen die ervoor zorgt dat signalen van de ene hersencel naar de andere worden doorgegeven. Dopamine is betrokken bij verschillende reacties in de hersenen. Deze stof is vooral bekend als ‘beloningshormoon’: bij toename van het dopaminegehalte voel je je fijn. Daarnaast is dopamine ook betrokken bij je motivatie, geheugen en motoriek.


Hoe wordt dopamine door drugs beïnvloed?

Drugs zorgen ervoor dat je dopaminegehalte in de hersenen toeneemt. Daardoor voel je je goed als je drugs gebruikt. Bij mensen die verslaafd zijn neemt dopamine door drugs extra toe ten opzichte van mensen die niet verslaafd zijn. Drugs voelen dus extra fijn voor verslaafden. Daarom gaan ze nog meer drugs gebruiken en ontstaat een vicieuze cirkel.


Herstellen van je verslaving

Het kan moeilijk zijn om met je drugsverslaving te stoppen. Schaam je er niet voor, maar praat erover met iemand die je vertrouwt. Dat kan een naaste zijn, maar bijvoorbeeld ook je huisarts. Zoek professionele begeleiding om van je verslaving te herstellen. Bij Trubendorffer hebben we al veel mensen permanent helpen herstellen van hun drugsverslaving.


Contact met Trubendorffer

Vind je het moeilijk om niet meer toe te geven aan het fijne gevoel dat door dopamine en drugs veroorzaakt wordt? Dan kun je bij Trubendorffer terecht voor professionele hulp bij verslaving. Je bereikt ons op telefoonnummer 0800-999 9998. Ons ambulante behandelprogramma volg je terwijl je gewoon thuis blijft wonen. Hierdoor is de kans op blijvend herstel het grootst.
☎ Bel 0800 - 999 999 8