Drugsmisbruik

Ken jij je grens?

Veel mensen hebben wel eens drugs gebruikt. Maar wanneer wordt dat drugsmisbruik? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt van drugsmisbruik de definitie uit. Bovendien helpen we je stoppen met drugs als je verslaafd bent geraakt. Je kunt gewoon thuis blijven wonen en volgt ons intensieve behandelprogramma online of op een van onze behandellocaties. Daarmee zijn al duizenden mensen hersteld van hun verslaving.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Drugsmisbruik: de definitie

Bij drugsmisbruik is de betekenis niet eenduidig en verschillende instanties gebruiken verschillende definities. Er moet in ieder geval sprake zijn van overmatig gebruik van drugs, waardoor er problemen ontstaan. Je gebruikt meer dan gepland en kunt niet stoppen, ook al wil je dat wel. Je hebt steeds meer nodig om hetzelfde effect te ervaren en kunt ontwenningsverschijnselen krijgen als je stopt.


Drugsmisbruik: de gevolgen

Drugsmisbruik is van betekenis voor je dagelijkse leven. De meeste verslaafden schamen zich ervoor en proberen hun drugsmisbruik te verbergen voor de buitenwereld. Dat kan heel eenzaam zijn, net als het liegen en de ruzies die vaak samengaan met een verslaving. Daarnaast kan drugsmisbruik gevolgen hebben voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid en tot sociale en financiële problemen leiden.


Herstellen van je drugsverslaving

Stoppen van drugsmisbruik lukt meestal niet in je eentje. Zoek daarom professionele hulp, bijvoorbeeld bij Trubendorffer. Behalve persoonlijke begeleiding bestaat ons behandelprogramma uit deelname aan zelfhulpgroepen. Onze betrokken medewerkers hebben daarmee al duizenden mensen helpen herstellen van hun verslaving.


Trubendorffer helpt je stoppen met drugs

In Nederland zijn naar schatting zo’n 150.000 mensen verslaafd aan drugs. Je bent dus niet alleen. Denk je dat jij verslaafd bent geraakt of heb je andere vragen over drugsmisbruik? Zet vandaag nog die eerste stap naar een leven zonder verslaving en neem contact op met Trubendorffer. Je bereikt ons tussen 07:00 en 22:00 via telefoonnummer 0800-999 9998. Je kunt via onze website ook een terugbel- of terugmailverzoek achterlaten, dan nemen we contact met jou op.
☎ Bel 0800 - 999 999 8