Krokodil drugs

Zeer gevaarlijk

Krokodil drugs zijn gevaarlijk en zelfs levensbedreigend. Het is een afgeleide van morfine. Er is geen gebruik van deze drug bekend in Nederland. Maar wat is ‘krokodillen drugs’ precies?

Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose geeft informatie en helpt je wanneer je verslaafd bent geraakt. Je volgt ons effectieve behandelprogramma online of op een van onze behandellocaties. Je herstelt dus van je drugsverslaving terwijl je in je eigen thuisomgeving blijft wonen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wat is krokodil?

De drug werd in de jaren 40 door een geneesmiddelenfabrikant ontwikkeld. Het middel werd snel weer van de markt gehaald omdat het extreem verslavend was. Het wordt tegenwoordig illegaal nagemaakt tot een vloeibare stof. Nadat de gebruiker het spul injecteert, is het effect van de krokodil drug euforisch en kalmerend. De werking is sterker dan morfine. Deze gevaarlijke drug wordt niet gezuiverd om de productie ervan zo goedkoop mogelijk te maken. Daarom wordt krokodil ook wel goedkope heroïne (poor man’s heroine) genoemd.

Gevolgen van krokodil drug

Naast ‘krokodil’ wordt deze drug ook wel ‘croc’ of ‘crocodile’ genoemd. De reden daarvoor is schrikwekkend en laat zien waarom krokodil drugs zo gevaarlijk zijn. De drug wordt niet gezuiverd en is daardoor sterk verontreinigd. De huid van de gebruiker slaat groen uit en wordt schubachtig, zoals bij krokodillen. Bij het spuiten van de drug kunnen er abcessen ontstaan, net als ontstekingen van aders en gangreen (afsterven van weefsel). Gebruikers hebben soms open wonden tot op het bot. De levensverwachting van gebruikers is vaak maar 1 tot 2 jaar.

Krokodil drugs gebruiken is gevaarlijk en vormt net als veel andere drugs een groot risico voor je gezondheid. Gebruik je regelmatig drugs en wil je stoppen? Neem dan contact met ons op. Bij Trubendorffer volg je een ambulante behandeling terwijl je gewoon thuis blijft wonen. Je komt voor passende begeleiding een paar keer per week naar één van onze locaties. Bel 0800-999 9998 voor een eerste gesprek over onze behandelmogelijkheden. 
☎ Bel 0800 - 999 999 8