Stoppen met alcohol afvallen

een verband?

Kun je door te stoppen met alcohol afvallen? Wat is het gemiddelde gewichtsverlies na stoppen met alcohol? En wat doet stoppen met alcohol met je buikvet? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit hoe je gewicht kunt verliezen door te stoppen met alcohol. Vind je dat moeilijk? Meld je dan aan voor ons intensieve behandelprogramma waarmee je stopt met drinken terwijl je gewoon thuis blijft wonen.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Stoppen met alcohol en afvallen

Alcohol wordt vaak wel een onzichtbare dikmaker genoemd. In een glas alcohol zit gemiddeld 10 gram alcohol en levert daarmee 70 kilocalorieën. De meeste bieren, cocktails en mixdrankjes bevatten daarnaast ook nog eens extra suiker, soms wel 30 gram per glas. Door te stoppen met alcohol kan je afvallen doordat je deze extra calorieën niet binnenkrijgt.


Door stoppen met alcohol afvallen:de ervaringen

Als je meer calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt, slaat je lichaam dat op als vet. Door te stoppen met alcohol wordt je buikvet minder. Bovendien zorgt alcohol ervoor dat je meer eet. Het te verwachten gewichtsverlies na stoppen met alcohol kan oplopen tot vele tientallen kilo’s. Bovendien zijn bij mensen die door te stoppen met alcohol afvallen de ervaringen zeer positief. Zij eten gezonder, voelen zich veel beter en missen de alcohol meestal niet.


Is stoppen met alcohol lastig?

Wil jij afvallen door te stoppen met alcohol, maar vind je dat moeilijk? Vraag je dan eens af of je misschien verslaafd bent geraakt aan de alcohol. Je drinkt dan meer dan je wilt en daar lijden je relaties en je gezondheid onder.


Contact met Trubendorffer

Wil jij stoppen met alcohol en zo afvallen? Bel dan 0800-999 9998 en bespreek de mogelijkheden om mee te doen met het bewezen effectieve behandelprogramma van Trubendorffer. Wij richten ons op herstellen van je alcoholverslaving. Eén van de positieve effecten die mensen ervaren is gewichtsverlies.

☎ Bel 0800 - 999 999 8