Steken lever

Last door alcohol

Heb jij last van steken in je lever na het drinken van alcohol? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit hoe steken in je lever ontstaan en hoe je voorkomt dat steken in je lever stress opleveren. Komen de pijn in je lever en de steken door alcohol? Dan helpen wij je stoppen. Ons intensieve behandelprogramma volg je online of op een van onze behandellocaties. Doordat je herstelt terwijl je thuis blijft wonen, is jouw kans op blijvend herstel het grootst.

Liever nooit meer een kater?
Download onze 12 tips om te stoppen met alcohol
Je hoeft geen gegevens achter te laten, je krijgt het echt helemaal gratis.


Hoe ontstaan steken in je lever na drinken?

Je lever zit rechts in je bovenbuik en zorgt voor de afbraak van alle stoffen die je binnenkrijgt. Steken in je lever zijn vaak onschuldig. Soms kunnen steken in je lever door stress erger worden. Pijn in je lever en steken na alcohol drinken kunnen er echter ook op wijzen dat je lever beschadigd is. Het risico op leverschade is extra hoog wanneer je veel en/of vaak alcohol drinkt, zeker wanneer je dat combineert met drugs.

Drink geen alcohol of in ieder geval niet meer dan één glas per dag.
Gezondheidsraad, Richtlijnen goede voeding, 2015


Voorkomen van steken in je lever

Steken in je lever zijn vervelend en wil je natuurlijk het liefste voorkomen. Beperk daarom je alcoholgebruik. Het Voedingscentrum adviseert om helemaal geen alcohol te drinken, omdat alcohol giftig is. Wanneer je toch drinkt, houd het dan bij maximaal één glas per dag.


Drankverslaving

Drink jij regelmatig alcohol en vind je het moeilijk om te minderen? Dan is de kans groot dat je verslaafd bent geraakt aan alcohol. Alcoholverslaving verhoogt je risico op allerlei lichamelijke, psychische, sociale en financiële problemen. Zoek daarom professionele hulp, bijvoorbeeld bij Trubendorffer.


Stoppen met alcohol bij Trubendorffer

Drink jij veel alcohol en heb je last van steken in je lever? Dan staan de betrokken deskundigen van Trubendorffer klaar om je van je verslaving af te helpen. Bel ons op 0800-999 9998 en begin aan je leven zonder drankverslaving.
 

"Ik heb de tips uit het e-book geprint en op mijn koelkast geplakt. Dankzij de stappen ben ik van een weekenddrinker naar volledig alcoholvrij gegaan." – Milou