Lever symptomen

Gevolg van drugs en alcohol

Overmatig gebruik van alcohol, drugs en bepaalde medicijnen kunnen leiden tot schade aan je lever met symptomen als buikpijn, jeuk en geelzucht tot gevolg. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit wat de symptomen van leverproblemen zijn en hoe je symptomen van je lever door bijvoorbeeld alcohol kunt voorkomen. Bovendien helpen we je van je verslaving af met een intensief behandelprogramma, dat je volgt terwijl je thuis woont.

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Pijn aan je lever en andere symptomen van leverschade

Heb je in het gebied van je lever pijn en symptomen als geelzucht of jeuk op andere plaatsen in je lichaam? Dan is de kans groot dat dit symptomen van leverproblemen zijn. Door het giftige effect van alcohol, drugs en medicijnen kan je lever beschadigd raken. Je krijgt dan niet alleen in het gebied van je lever pijn, maar ook symptomen die ontstaan doordat de afvalstoffen ophopen, zoals jeuk.


Hoe ontstaat leverschade?

Veel mensen denken bij symptomen van de lever aan alcohol als oorzaak. Overmatig gebruik van alcohol en drugs kan inderdaad tot leverproblemen en symptomen daarvan leiden. Maar ook aangeboren ziektes en infecties kunnen de lever beschadigen. Gebruik je echter veel alcohol of drugs en krijg je last van je lever, dan kan het zijn dat je verslaafd bent geraakt. Zoek dan professionele hulp om van je verslaving af te komen, bijvoorbeeld bij Trubendorffer.


Leverproblemen en de symptomen daarvan voorkomen

Schade aan je lever en symptomen als jeuk zijn erg vervelend. Stop daarom met overmatig gebruik van alcohol of drugs. Trubendorffer helpt je daarbij met een bewezen effectieve behandeling, die je op een van onze behandellocaties volgt.


Herstel van je verslaving bij Trubendorffer

Voorkom schade aan je lever en de symptomen die daarbij horen door met je verslaving te stoppen. Bel 0800-999 9998 en meld je aan voor professionele verslavingszorg bij Trubendorffer. Wij helpen je blijvend herstellen.
☎ Praat nu met een deskundige