Relatie met drugsverslaafde

Wat te doen?

Een relatie hebben met iemand die worstelt met een drugsverslaving is geen gemakkelijke situatie. Het kan een emotionele rollercoaster zijn waarin liefde, zorgen en frustraties elkaar afwisselen. Het omgaan met de gevolgen van de verslaving van je partner vereist vaak een evenwicht tussen empathie, zelfzorg en het stellen van grenzen. Lees wat je kunt doen als je je in een relatie met een drugsverslaafde bevindt. Als je partner er klaar voor is om zijn of haar drugsverslaving aan te pakken, dan kunnen ze ons elke dag van de week bellen tussen zeven uur ‘s ochtends en tien uur ‘s avonds via 0800 – 999 999 8.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Relatie met drugsgebruiker: dit zijn de signalen

Subtiele veranderingen in gedrag, zoals onverwachte stemmingswisselingen en geheimzinnigheid kunnen een indicatie zijn dat je partner worstelt met drugsgebruik. Ook financiële problemen kunnen een signaal zijn dat je partner mogelijk worstelt met een drugsverslaving. Het is belangrijk om in de relatie met een drugsgebruiker het probleem te erkennen, zodat de eerste stap naar herstel gezet kan worden.

Relatie met drugsverslaafde: schakel hulp in

Als je vermoedt dat je partner met een drugsverslaving worstelt, is het een belangrijke stap om samen op zoek te gaan naar hulp voor de verslaving. Trubendorffer biedt ambulante behandelingen aan, wat inhoudt dat je wekelijks bij ons op de behandellocatie langskomt om aan de verslaving te werken. Zo kan je partner thuis blijven wonen en zijn dagelijkse werkzaamheden blijven uitvoeren terwijl er aan de verslaving kan worden gewerkt.

Dit kun je doen als je partner een terugval heeft in drugsgebruik?

Een terugval kan een ontmoedigende fase zijn, maar het is belangrijk om te onthouden dat het een deel van het herstelproces kan zijn. Als partner zijnde is het begrijpelijk dat je wellicht overweldigd en bezorgd bent. Probeer samen te blijven werken, blijf communiceren en moedig professionele hulp aan.

Relatie met drugsverslaafde: zorg voor je eigen welzijn

Het is enorm belangrijk om ook goed op jezelf te letten, terwijl je betrokken bent in de relatie met een drugsgebruiker. Zoek steun bij vrienden en familie. Het delen van je ervaringen en gevoelens kan verlichting bieden en je helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen. Wanneer je partner verslaafd is, komt er vaak een moment waarop je je afvraagt om te scheiden of de relatie te beëindigen de beste keuze is. Scheiden door drugs komt geregeld voor, vooral wanneer de verslaafde partner geen hulp wil zoeken. In de volgende alinea leggen we uit hoe je deze belangrijke beslissing kunt overwegen en welke stappen je kunt nemen om tot een weloverwogen conclusie te komen.

Relatie met drugsverslaafde: moet ik scheiden?

Scheiden van een verslaafde kan een overweging zijn wanneer je partner worstelt met een drugsverslaving. Deze ingrijpende beslissing vereist zorgvuldige overweging. Het is begrijpelijk dat deze situatie een enorme emotionele tol kan eisen en je voor moeilijke keuzes plaatst. Het is belangrijk dat beide partners zich prettig voelen in de relatie en je goed de impact van de verslaving op jouw eigen welzijn bekijkt. Het is raadzaam om professionele hulp in te schakelen, zoals een therapeut of counselor, om de complexiteit van de situatie te begrijpen en om begeleiding te krijgen bij het nemen van beslissingen.

Relatie met ex drugsgebruiker: de juiste ondersteuning

Het ondersteunen van je partner na het overwinnen van drugsgebruik is een belangrijke fase in jullie relatie. Het is belangrijk om geduldig en begripvol te zijn, wetende dat herstel een voortdurend proces is. Houdt hierbij je eigen grenzen goed in de gaten en probeer je partner aan te moedigen om professionele nazorg en therapie voort te blijven zetten.

Trubendorffer helpt bij drugsverslaving

Is je partner er klaar voor om zijn drugsverslaving aan te pakken? Dan kan je partner Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose vandaag nog bellen op 0800 – 999 999 8 voor een eerste gesprek. Onze betrokken medewerkers staan klaar om je partner te helpen.
☎ Bel 0800 - 999 999 8