Rehab

Wat is de beste optie?

Home /  Kennis / Rehab

Wil je stoppen met je verslavende middel of activiteit en lukt je dat niet alleen? Dan overweeg je mogelijk een opname in een rehab kliniek in Nederland of in het buitenland. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit welke behandelmogelijkheden er nog meer bestaan en gaat samen met jou opzoek naar de behandeling die past bij jou. In plaats van een rehab bieden wij een behandelprogramma dat je op een van onze locaties volgt terwijl je thuis blijft wonen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Wij helpen meer dan 1.500 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed

Wat is een rehab?

Rehab is de afkorting van het woord ‘rehabilitatie’, oftewel hulp bij herstellen. In de verslavingszorg wordt het woord rehab meestal gebruikt om een verslavingskliniek of afkickkliniek aan te duiden. Er bestaan grofweg twee soorten verslavingszorg: opname in een rehab kliniek en ambulante (poliklinische) zorg, waarbij je thuis woont en regelmatig naar een behandellocatie toegaat. Ook online verslavingshulp wordt steeds populairder.

De hele evidence-based methode slaat bij mij goed aan. Je hoeft je niet zomaar over te geven aan een behandelmethode. Uit onderzoek blijkt dat dit gewoon het beste werkt.
- Yannick
Stop net als Yannick met jouw verslaving.

Opname in een rehab kliniek

Sommige mensen geven de voorkeur aan opname in een rehab kliniek in Nederland of in het buitenland. Je kunt je dan helemaal op je herstel richten. Nadelen van deze behandelvorm zijn het gebrek aan contact met je naasten die je kunnen steunen, en het tijdelijk niet kunnen uitvoeren van je werk, school of andere bezigheden. Of opname in een rehab kliniek nodig is verschild per situatie. Ben je bijvoorbeeld verslaafd aan alcohol, drugs of medicijnen dan kan een korte opname voor een detox behandeling bevorderlijk zijn voor je herstel. Vaak is het echter ook mogelijk om zonder of na opname thuis aan je herstel te werken. Dit heet dan ambulante behandeling.


Ambulante verslavingszorg bij Trubendorffer

Trubendorffer is een erkende GGZ-instelling die gespecialiseerd is in het bieden van ambulante verslavingszorg aan mensen met en zonder bijkomende psychiatrische aandoeningen zoals angststoornissen, schizofrenie en depressie. Alles wat je bij ons leert, breng je meteen in de praktijk. Daardoor is de overgang naar je gewone leven na de behandeling kleiner en je kans op blijvend succes het grootst. Voor meer informatie over de verschillende soorten behandeling die er zijn, kan je contact opnemen met onze deskundigen.


Trubendorffer helpt je van je verslaving af

Twijfel je over via welke behandeling je het beste kunt afkicken? Bel dan 0800- 999 999 8 voor een oriënterend gesprek bij Trubendorffer. Wij beantwoorden al je vragen en verwijzen je zo nodig door. Met ons intensieve behandelprogramma zijn al duizenden mensen blijvend van hun verslaving hersteld.

Zet de eerste stap naar jouw verslavingsvrije leven

Je bent nog maar een kleine stap verwijderd van een gezond een verslavingsvrij leven. Tijdens jouw eerste gesprek beantwoorden wij al jouw vragen, daarna beslis je of je door wilt gaan met jouw behandeling.

Jouw behandeling wordt 100% vergoed, je betaalt alleen je eigen risico.