Pink coke

is het gevaarlijk?

Pink coke, ook bekend als roze cocaïne, pink panther drugs, tucci en tucibi, is een opkomende drug. De zoete en roze drug duikt steeds vaker op in het uitgaanscircuit. Het is een mengsel van verschillende soorten drugs. Coke die pink is lijkt misschien een leuke drug om mee te experimenteren. Maar de onvoorspelbare mix aan drugs in pink coke maakt het een extreem gevaarlijke drug.

Vind je het moeilijk om te stoppen met drugs gebruiken? Wij helpen je graag. Plan een intakegesprek of praat met één van onze deskundigen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Pink coke: gevaarlijke cocktail aan drugs

Roze coke heeft zijn kleur te danken aan roze kleurstof. Andere namen zijn ‘pink panther drugs’ en ‘tucci’. Doordat de drug extreem populair is op feestbestemmingen, zul je pink coke zien op Ibiza bijvoorbeeld. Het is een mix van verschillende drugs. De naam doet misschien vermoeden dat de drug cocaïne bevat. Maar deze drug vind je er vrijwel nooit in terug. De drugs die vaak worden gemixt zijn MDMA, ecstasy, ketamine, cafeïne en 3-MMC. Je weet alleen nooit wat er écht in zit. En daarin schuilt het gevaar.


Roze coke: wat zijn de effecten?

Doordat de samenstelling van pink coke elke keer anders is, is het moeilijk te voorspellen wat je precies voelt na het gebruik. Veel mensen geven aan dat ze zich euforisch voelen en dat ze alerter zijn. Door de steeds veranderende samenstelling ervaart iedere gebruiker elke keer weer iets anders. Voorbeelden van de mogelijke effecten zijn:

  • Een verdoofd gevoel 
  • Duizeligheid 
  • Paranoïa 
  • Black-outs 
  • Angstaanvallen 

"Het begon met begon met XTC maar dit ruilde ik al snel in voor cocaïne toen ik daar voor het eerst mee in aanraking kwam. Al snel was het zo dat ik het grootste deel van de week 's avonds cocaïne gebruikte."  Sara (26)
Stop net als Sara met jouw verslaving.
Ik kom uit een fijn en warm gezin waar alles op orde was. We hadden het goed, eigenlijk de perfecte basis voor een stabiel en degelijk leven in de ogen van veel mensen. Maar dat veranderde voor mij toen mijn vader ziek werd toen ik 22 was. Als kind wist ik al nooit goed hoe ik met tegenslagen om moest gaan en wat ik dan met mijn emoties aan moest. Ik vluchtte in ongezonde manieren van afleiding. Zo ook toen het nieuws kwam dat mijn vader niet meer beter zou worden. Op dat moment had ik een baantje in de horeca waar het na werktijd altijd wild eraan toe ging. Meerdere avonden per week dronk ik daar veel alcohol. Het kwam vaak voor dat we daarna nog uit gingen, veel collega’s gebruikten dan verschillende soorten harddrugs. Ook ik bezweek daar voor, om maar weg te rennen van mijn echte emoties. Het begon met XTC maar dit ruilde ik al snel in voor cocaïne toen ik daar voor het eerst mee in aanraking kwam. Al snel was het zo dat ik het grootste deel van de week ’s avonds cocaïne gebruikte. Met mijn studie was ik maar gestopt want dat lukte allemaal niet. In de ogen van mijn collega’s was ik een losbandige meid die van het leven één groot feest maakte en daarin geen grenzen kende. Maar eigenlijk was het niet meer dan het puur verhullen van mijn verdriet. De mensen die dichtbij mij stonden hadden wel door dat het niet goed ging met me. Mijn vriendin merkte dat ik loog over mijn drugsgebruik. Zij heeft me hiermee geconfronteerd en zou, omdat ze er zelf ook onderdoor ging, bij mij weggaan als er niks veranderde. Ik zag in dat dit helemaal niet was wat ik wilde. Uiteindelijk was dat gesprek met haar een hele openbaring waarin ik alles op tafel heb gegooid. Samen hebben we besloten dat ik naar de huisarts zou gaan voor mijn verslavingsproblemen. Hij heeft mij naar Trubendorffer doorverwezen. Bij mijn behandelaar voelde ik me meteen gezien en gehoord. Ik had het gevoel eerlijk te kunnen zijn over alles, dat was heel fijn. We hebben niet alleen mijn verslaving onder handen genomen, maar ook mijn onderliggende problemen van het niet met tegenslagen om kunnen gaan. Ook vond ik het fijn om naar de zelfhulpgroepen te gaan. Het is nu bijna een jaar geleden dat ik mijn behandeling bij Trubendorffer afrondde en ik ben sindsdien abstinent én een stuk gelukkiger, mede doordat ik weet hoe ik mijn verdriet een plekje kan geven. Oh ja, mijn studie heb ik ook weer opgepakt!

Het grote risico van pink drugs

Laat je niet misleiden door de barbieroze kleur en de zoete geur. Doordat de exacte samenstelling van de pink coke zo erg verschilt, weet je nooit wat je binnenkrijgt. De risico’s verschillen dan ook per batch van de drug en zijn vaak een vervelende verrassing. De kans op een overdosis is ook een stuk groter. Juist doordat je niet weet welke drugs je precies inneemt, neem je makkelijk ‘per ongeluk’ te veel van iets in.

Hulp bij je drugsverslaving

Gebruik jij regelmatig drugs, zoals pink coke, en wil je graag stoppen? Neem dan contact met ons op. Bij Trubendorffer volg je een ambulante behandeling terwijl je gewoon thuis blijft wonen. Je komt voor passende begeleiding een paar keer per week naar één van onze locaties. Bel 0800-999 9998 voor een eerste gesprek over onze behandelmogelijkheden.

☎ Bel 0800 - 999 999 8