Pink coke

is het gevaarlijk?

Pink coke, ook bekend als roze cocaïne, pink panther drugs, tucci en tucibi, is een opkomende drug. De zoete en roze drug duikt steeds vaker op in het uitgaanscircuit. Het is een mengsel van verschillende soorten drugs. Coke die pink is lijkt misschien een leuke drug om mee te experimenteren. Maar de onvoorspelbare mix aan drugs in pink coke maakt het een extreem gevaarlijke drug.

Vind je het moeilijk om te stoppen met drugs gebruiken? Wij helpen je graag. Plan een intakegesprek of praat met één van onze deskundigen.

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Pink coke: gevaarlijke cocktail aan drugs

Roze coke heeft zijn kleur te danken aan roze kleurstof. Andere namen zijn ‘pink panther drugs’ en ‘tucci’. Doordat de drug extreem populair is op feestbestemmingen, zul je pink coke zien op Ibiza bijvoorbeeld. Het is een mix van verschillende drugs. De naam doet misschien vermoeden dat de drug cocaïne bevat. Maar deze drug vind je er vrijwel nooit in terug. De drugs die vaak worden gemixt zijn MDMA, ecstasy, ketamine, cafeïne en 3-MMC. Je weet alleen nooit wat er écht in zit. En daarin schuilt het gevaar.

Roze coke: wat zijn de effecten?

Doordat de samenstelling van pink coke elke keer anders is, is het moeilijk te voorspellen wat je precies voelt na het gebruik. Veel mensen geven aan dat ze zich euforisch voelen en dat ze alerter zijn. Door de steeds veranderende samenstelling ervaart iedere gebruiker elke keer weer iets anders. Voorbeelden van de mogelijke effecten zijn:

  • Een verdoofd gevoel 
  • Duizeligheid 
  • Paranoïa 
  • Black-outs 
  • Angstaanvallen 

 

Het grote risico van pink drugs

Laat je niet misleiden door de barbieroze kleur en de zoete geur. Doordat de exacte samenstelling van de pink coke zo erg verschilt, weet je nooit wat je binnenkrijgt. De risico’s verschillen dan ook per batch van de drug en zijn vaak een vervelende verrassing. De kans op een overdosis is ook een stuk groter. Juist doordat je niet weet welke drugs je precies inneemt, neem je makkelijk ‘per ongeluk’ te veel van iets in.

Hulp bij je drugsverslaving

Gebruik jij regelmatig drugs, zoals pink coke, en wil je graag stoppen? Neem dan contact met ons op. Bij Trubendorffer volg je een ambulante behandeling terwijl je gewoon thuis blijft wonen. Je komt voor passende begeleiding een paar keer per week naar één van onze locaties. Bel 0800-999 9998 voor een eerste gesprek over onze behandelmogelijkheden.

☎ Praat nu met een deskundige