Blue drugs

Een gevaarlijke cocktail

Blue drugs, of Blue 69, zijn een drugcocktail waar je online weinig over vindt. Maar het goedje is een gevaarlijke combinatie van uppers (stimulerende drugs) en downers (verdovende middelen). We vertellen je meer over wat er in Blue 69 zit en hoe het werkt.

Wil jij van je drugsprobleem afkomen? Plan een intakegesprek met ons in en praat met één van onze deskundigen voor advies.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

 • Al 4000+ mensen gingen je voor
 • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
 • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wat zijn blue drugs

Blue 69 is een vloeibare drug met een blauwe kleur. Je koopt ‘m in een flesje, net als bijvoorbeeld GHB. In dit flesje zitten in de meeste gevallen vier verschillende drugs:

 • Blue Curaçao (alcohol) 
 • MDMA 
 • GHB 
 • Speed 

Maar die samenstelling is niet altijd hetzelfde. Er zijn verschillende varianten op de markt en die hebben allemaal andere verhoudingen. Aan sommige soorten zijn zelfs andere drugs toegevoegd, zoals viagra. Pas als je blue drugs laat testen, weet je wat erin zit. Omdat Blue 69 verschillende drugs mixt, is de vloeistof illegaal. Het is namelijk verboden om drugs te maken en te bewerken. 

Blue drugs: de werking

De combinatie van uppers (speed en MDMA) en downers (GHB) zorgt dat iedereen blue drugs anders ervaart. Sommigen voelen zich ontspannen en rustig, anderen zijn actief en alert. Er zijn ook mensen die seksueel opgewonden worden. Er zijn verschillende redenen dat Blue 69 een gevaarlijke drug is:

 • Het effect is onvoorspelbaar
  De wisselende verhoudingen van Blue 69 maken het moeilijk om de drug te doseren; je weet nooit hoeveel van elke soort drug je inneemt. En zelfs als je drugs laat testen, is het lastig voorspellen welk effect een bepaalde combinatie op jou heeft.
   
 • Drugs combineren is gevaarlijk
  Als de ene drug langzaam uitwerkt, kan je een overdosis van een andere drug krijgen. En dat is gevaarlijk. Zo kan bijvoorbeeld de dosis GHB in je lichaam te hoog worden als speed en MDMA uitwerken. De uppers stimuleren je hartspier en ademhaling dan niet meer. Ook neemt de kans op hersenschade toe als je speed en MDMA mixt.
   
 • Je kan een opwindingsdelier krijgen
  Een hoge dosis van een drug of een combinatie van bepaalde stoffen kan een opwindingsdelier veroorzaken. Je wordt dan aggressief, je lichaamstemperatuur stijgt naar gevaarlijke hoogtes en je bewustzijnsniveau wisselt hevig.  

Gebruik jij regelmatig drugs en wil je graag stoppen? Neem dan contact met ons op. Bij Trubendorffer volg je een ambulante behandeling terwijl je gewoon thuis blijft wonen. Je komt voor passende begeleiding een paar keer per week naar één van onze locaties. Bel 0800-999 9998 voor een eerste gesprek over onze behandelmogelijkheden. 
☎ Bel 0800 - 999 999 8