Synthetische drugs

Wat zijn dat?

Er worden heel wat synthetische drugs gebruikt. Maar wat zijn synthetische drugs en waarom zijn ze zo gevaarlijk? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit waarom je uit moet kijken als je synthetische drugs gebruikt. Ben je verslaafd geraakt? Herstel dan met ons intensieve behandelprogramma, dat je online of op een van onze behandellocaties volgt, terwijl je gewoon thuis blijft wonen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Wat zijn synthetische drugs?

Je vindt weinig synthetische drugs op de lijst met illegale drugs. Synthetische drugs worden namelijk gemaakt om juist niet op die lijst te komen. Het zijn chemische stoffen die op bekende drugs lijken, maar net anders zijn. Soms worden synthetische drugs als kruidenmiddel verkocht of krijgen ze het label ‘niet voor menselijke consumptie’, zodat ze niet onder de Opiumwet vallen.


Waarom zijn synthetische drugs gevaarlijk?

Synthetische drugs bestaan uit stoffen die niet in de natuur voorkomen. Voorbeelden hiervan zijn XTC (MDMA) en amfetamine. Soms bevatten synthetische drugs een lijst aan ingrediënten, soms is het relatief puur. Maar bij al deze synthetische drugs weet je niet precies wat je gebruikt. De stof is namelijk net anders dan de bekende drugs, waardoor het effect en de bijwerkingen niet onderzocht zijn en heel anders kunnen zijn dan je zou verwachten.


Wat is bij synthetische drugs het risico op verslaving?

Een belangrijk risico bij het gebruik van synthetische drugs is de kans op overdosering. Bovendien kunnen synthetische drugs lichamelijk en/of geestelijk verslavend zijn. Het lichaam maakt daarin geen onderscheid tussen synthetische en natuurlijke drugs. Gebruik je regelmatig synthetische drugs en vind je het moeilijk om te stoppen? Zoek dan professionele hulp, bijvoorbeeld bij Trubendorffer.


Stoppen met synthetische drugs? Trubendorffer helpt

Verzucht jij wel eens “wat is synthetische drugs toch moeilijk om vanaf te komen”? Bel 0800-999 9998 voor een gesprek bij Trubendorffer. Met ons effectieve behandelprogramma helpen we je stoppen met synthetische drugs.
☎ Bel 0800 - 999 999 8