Paracetamol na drugs

Risico's

Paracetamol is één van de meest gebruikte pijnstillers. Is het ook veilig om paracetamol na drugs te gebruiken? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit wat de risico’s zijn van paracetamol na drugsgebruik. Drugs kunnen verslavend zijn. Wij helpen je herstellen van je verslaving met een intensief behandelprogramma, dat je bij ons volgt terwijl je thuis blijft wonen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wat is paracetamol?

Als je pijn hebt, is paracetamol meestal de pijnstiller van eerste keus. Als paracetamol onvoldoende werkt, kan een ontstekingsremmende pijnstiller zonder steroïden (NSAID) helpen. Voorbeelden van NSAID’s zijn aspirine, ibuprofen en diclofenac. Eventueel kan een arts ook morfine-achtige pijnstillers (opiaten) voorschrijven. Omdat NSAID’s en opiaten anders werken dan paracetamol, kun je ze ook combineren met paracetamol.


Wat doet paracetamol na drugsgebruik?

Voor zover bekend zijn er geen risico’s op gezondheidsproblemen als je paracetamol na drugs gebruikt. Andere pijnstillers (NSAID’s en opiaten) kunnen wel problemen geven als je ze combineert met drugs. De meest veilige optie lijkt dus paracetamol na drugs. Wel moet je oppassen met tripmiddelen als je al niet lekker in je vel zit, omdat je bijvoorbeeld pijn hebt. Je risico op een bad trip is dan hoger.


Verslaving

Drugs zijn verslavend als je ze vaak gebruikt. Heb jij het gevoel dat je niet meer zonder kunt, maar lukt het niet je niet om zelf te stoppen? Dan ben je mogelijk verslaafd geraakt. Schaam je daar niet voor: niemand kiest er immers voor om verslaafd te raken. Wel is het belangrijk om goede hulp te zoeken, bijvoorbeeld bij Trubendorffer.


Trubendorffer helpt bij verslaving

Gebruik jij regelmatig paracetamol na drugs? Bel dan 0800-999 9998 en bespreek of het effectieve behandelprogramma van Trubendorffer wat voor jou is. Je komt dan regelmatig naar één van onze behandellocaties en herstelt in je eigen woonomgeving van je verslaving.

☎ Bel 0800 - 999 999 8