Oxcodon en paracetamol

kan je dit combineren?

De meeste mensen gebruiken wel eens een pijnstiller. Ook worden pijnstillers samen gebruikt en kun je bijvoorbeeld oxycodon combineren met paracetamol. Bij langdurig gebruik kunnen pijnstillers als oxycodon en paracetamol ook verslavend zijn. Heb jij last van een pijnstillerverslaving? Dan helpen we je herstellen bij Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose. Je woont thuis en komt regelmatig naar één van onze behandellocaties voor persoonlijke begeleiding en deelname aan zelfhulpgroepen.

12 Tips om veilig je medicatie af te bouwen
Wil je veilig afbouwen van medicatie? Doe dit dan altijd samen met je arts. Download nu onze 12 tips afbouwen van medicatie
Je hoeft geen gegevens achter te laten, je krijgt het écht helemaal gratis.

Wat zijn oxycodon en paracetamol?

Paracetamol is de meest gebruikte pijnstiller. Het is de eerste keuze als je pijn hebt. Als je ondanks paracetamol nog steeds pijn hebt, kun je ook een ontstekingsremmende pijnstiller als ibuprofen, naproxen of diclofenac nemen. Helpt dit onvoldoende? Dan kan je arts ook een sterkere pijnstiller voorschrijven, zoals oxycodon. Dit is een opiaat: een middel dat verwant is aan heroïne.


Mag je oxycodon en paracetamol samen gebruiken?

Oxycodon en paracetamol zijn allebei pijnstillers. Ze werken echter allebei verschillend, zodat je oxycodon kunt combineren met paracetamol als je erg veel pijn hebt en alleen paracetamol onvoldoende helpt. Bespreek altijd met je arts wat de beste medicijnen voor jou persoonlijk zijn. Hij of zij kan mogelijk ook een andere optie adviseren dan oxycodon en paracetamol.

Ruim 2,7 miljoen volwassen Nederlanders hebben al een keer slaap- of kalmeringsmiddelen gebruikt.
Trimbos Instituut, 2021

Verslaafd aan oxycodon

Bij langdurig gebruik kun je verslaafd raken aan sterke pijnstillers als oxycodon. Gebruik ze daarom zo weinig mogelijk en overleg met je arts of er betere opties zijn. Stoppen met oxycodon kan moeilijk zijn. Zoek daarom professionele hulp om te stoppen, bijvoorbeeld bij Trubendorffer.


Trubendorffer helpt bij pijnstillerverslaving

Je kunt oxycodon en paracetamol samen gebruiken als je veel pijn hebt. Zorg wel dat je de oxycodon en paracetamol afbouwt als je (bijna) geen pijn meer hebt. Vind je het moeilijk om te stoppen? Neem dan contact op met Trubendorffer via telefoonnummer 0800-999 9998. Onze betrokken medewerkers helpen je herstellen van je verslaving met ons bewezen effectief behandelprogramma.
 

"Ik heb een beter beeld gekregen hoe het afbouwen van mijn medicatie in zijn werk gaat. Samen met mijn arts heb ik inmiddels een duidelijk plan in kaart gebracht." – Matthijs