Oxycodon slapen

waarom lukt dat niet?

Heel wat mensen gebruiken oxycodon en niet kunnen slapen is een veelgehoorde bijwerking. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit waarom sommige mensen van oxycodon niet kunnen slapen. Een ander nadeel van deze pijnstiller is het hoge risico op verslaving. Wij kunnen je helpen stoppen met oxycodon. Je volgt hiervoor ons intensieve programma op één van onze behandellocaties en herstelt in je eigen woonomgeving.

12 Tips om veilig je medicatie af te bouwen
Wil je veilig afbouwen van medicatie? Doe dit dan altijd samen met je arts. Download nu onze 12 tips afbouwen van medicatie
Je hoeft geen gegevens achter te laten, je krijgt het écht helemaal gratis.

Wat is oxycodon?

Oxycodon is een sterke pijnstiller, die verwant is aan morfine. Artsen schrijven oxycodon vaak voor na een operatie, bij ernstige zenuwpijn, bij kanker, en wanneer je veel pijn hebt en stervende bent. Er zijn veel bijwerkingen van oxycodon en niet slapen door wakker liggen of nachtmerries is er daar één van. Dit komt vooral voor wanneer je oxycodon voor het slapen gebruikt. De meeste artsen zullen je een ander slaapmiddel voorschrijven dan oxycodon voor slapen.


Risico’s van oxycodon

Gebruik van oxycodon en niet kunnen slapen komen vaak samen voor bij mensen die ernstige pijn hebben. Oxycodon heeft daarnaast ook de volgende bijwerkingen:

  • Maag- en darmklachten, vooral obstipatie
  • Sufheid
  • Duizeligheid
  • Hoofdpijn
  • Droge mond
  • Koud of juist warm aanvoelen
  • Psychische problemen als angst, verwardheid en depressie
Ruim 2,7 miljoen volwassen Nederlanders hebben al een keer slaap- of kalmeringsmiddelen gebruikt.
Trimbos Instituut, 2021

Oxycodon voor slecht slapen

Sommige mensen gaan juist van oxycodon slapen. Vaak is dit meer ‘out’ gaan: je bewustzijn vermindert en je ademhaling vertraagt. Dit kan gevaarlijk zijn. Gebruik daarom niet zomaar oxycodon voor slecht slapen maar overleg met je arts of oxycodon voor het slapen voor jou een goede oplossing kan zijn.


Stoppen met oxycodon bij Trubendorffer

Gebruik jij oxycodon en is slapen moeilijk? Neem dan contact op met Trubendorffer via telefoonnummer 0800-999 9998. Wij kunnen adviseren over betere opties dan oxycodon voor slapen en helpen je stoppen met deze verslavende pijnstiller. Je woont gewoon thuis en komt regelmatig naar één van onze behandellocaties, waar je ons bewezen effectieve behandelprogramma volgt en herstelt van je verslaving.
 

"Ik heb een beter beeld gekregen hoe het afbouwen van mijn medicatie in zijn werk gaat. Samen met mijn arts heb ik inmiddels een duidelijk plan in kaart gebracht." – Matthijs