Nuchter worden

hoe lang duurt dat?

Kun je snel nuchter worden na alcohol of drugs te hebben gebruikt? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit hoe lang het duurt om nuchter te worden. Gebruik je regelmatig alcohol en/of drugs en ben je verslaafd geraakt? Dan helpen wij je herstellen met een intensief behandelprogramma, dat je bij ons volgt terwijl je gewoon thuis blijft wonen.

Liever nooit meer een kater?
Download onze 12 tips om te stoppen met alcohol
Je hoeft geen gegevens achter te laten, je krijgt het echt helemaal gratis.


Hoe lang duurt het om nuchter te worden?

Voor het ontnuchteren van drank moet je ongeveer anderhalf uur per standaardglas rekenen. Nuchter worden na een avondje flink drinken kan dus lang duren. Hoe lang het duurt om te ontnuchteren van drugs, wisselt per middel. Zo duurt het ongeveer twee uur om nuchter te worden van keta en ongeveer een uur om te ontnuchteren van cocaïne. De kater kan echter wel enkele dagen aanhouden.

Drink geen alcohol of in ieder geval niet meer dan één glas per dag.
Gezondheidsraad, Richtlijnen goede voeding, 2015

Kun je super snel nuchter worden?

Er zijn geen goede manieren om snel nuchter te worden na alcohol of drugs. Drink voldoende water (geen energiedrankjes of koffie) en eet iets lichts. Ook frisse lucht en rustige beweging kunnen ervoor zorgen dat je je beter voelt. Dingen die niet werken om super snel nuchter te worden zijn een koude douche of overgeven.


Verslaving

Gebruik je regelmatig alcohol en/of drugs, dan wordt het steeds moeilijker om te stoppen. Uiteindelijk kun je er zelfs aan verslaafd raken. Daar hoef je je niet voor te schamen, maar het is wel belangrijk om professionele hulp in te schakelen, bijvoorbeeld bij Trubendorffer.


Ontnuchteren van drank en drugs bij Trubendorffer

Wil jij nuchter worden van keta, alcohol of andere drugs? Dan ben je bij Trubendorffer aan het juiste adres. Wij helpen je herstellen van je verslaving, waarmee je de noodzaak om nuchter te worden voorkomt. Je volgt ons ambulante programma op één van onze behandellocaties. Je woont ondertussen gewoon thuis. Bel ons op 0800-999 9998 en zet die eerste stap naar een nuchter leven.

 
"Ik heb de tips uit het e-book geprint en op mijn koelkast geplakt. Dankzij de stappen ben ik van een weekenddrinker naar volledig alcoholvrij gegaan." – Milou