Methylfenidaat speed

Kan je die combineren?

Methylfenidaat oftewel Ritalin en speed zijn allebei populaire pepdrugs. Maar wat is het verschil tussen methylfenidaat vs speed? En kun je methylfenidaat en speed combineren voor een extra effect? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose geeft uitleg. Vind jij het lastig om te stoppen met methylfenidaat of speed? Met ons intensieve behandelprogramma herstel je van je verslaving terwijl je gewoon thuis blijft wonen.

12 Tips om veilig je medicatie af te bouwen
Wil je veilig afbouwen van medicatie? Doe dit dan altijd samen met je arts. Download nu onze 12 tips afbouwen van medicatie
Je hoeft geen gegevens achter te laten, je krijgt het écht helemaal gratis.

Methylfenidaat vs speed

Pepdrugs als methylfenidaat en speed zijn middelen waar je actiever van wordt, doordat ze bijvoorbeeld zorgen voor extra dopamine en noradrenaline in je hersenen. Methylfenidaat wordt als medicijn gebruikt tegen onder andere ADHD en narcolepsie terwijl speed een illegale drug is. Methylfenidaat en speed worden allebei als pepdrug gebruikt op feestjes. Daarnaast is methylfenidaat ook populair onder mensen die lang willen studeren.


Methylfenidaat en speed combineren

Methylfenidaat en speed versterken elkaars werking, wat overprikkeling van je hersenen kan veroorzaken. Dat kan tot levensgevaarlijke ademhalingsproblemen en hartritmestoornissen leiden. Als je methylfenidaat gebruikt vanwege ADHD en je gebruikt ook speed kun je last krijgen van depressie en angststoornissen. Je kunt methylfenidaat (Ritalin) en speed daarom beter niet combineren.

Ruim 2,7 miljoen volwassen Nederlanders hebben al een keer slaap- of kalmeringsmiddelen gebruikt.
Trimbos Instituut, 2021


Drugsverslaving

Methylfenidaat is in principe niet verslavend als je het gebruikt vanwege ADHD. Maar zowel methylfenidaat oftewel Ritalin als speed zijn wel verslavend als je ze als drug gebruikt. Kun je niet meer zonder en lukt stoppen je niet zelf? Dan staan de ervaren professionals van Trubendorffer voor je klaar.


Stoppen met medicijnen of drugs? Trubendorffer helpt

Methylfenidaat en speed zijn pepdrugs die je beter niet kunt combineren. Wil je hulp om te stoppen met deze drugs? Bel dan 0800-999 9998 voor een eerste gesprek bij Trubendorffer. Ons intensieve behandelprogramma bestaat uit abstinentie (geheelonthouding), cognitieve gedragstherapie en lotgenotencontact. Je komt hiervoor naar een van onze behandellocaties of volgt de behandeling online. Je woont gewoon thuis, waardoor jouw kans op blijvend herstel het grootst is.

 
"Ik heb een beter beeld gekregen hoe het afbouwen van mijn medicatie in zijn werk gaat. Samen met mijn arts heb ik inmiddels een duidelijk plan in kaart gebracht." – Matthijs