Ik zit niet lekker in mijn vel

Wanneer ben je depressief?

Ik zit niet lekker in mijn vel. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit wat veel voorkomende oorzaken zijn van niet lekker in je vel zitten en wat bij niet lekker in je vel zitten symptomen zijn waarmee je behandeling nodig hebt. Komt het door een verslaving? Dan helpen wij je herstellen – ook als je daarnaast nog andere psychische problemen hebt, zoals een depressie.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Ik zit niet lekker in mijn vel

“Ik zit niet lekker in mijn vel” is een algemene omschrijving die veel oorzaken kan hebben. Iedereen heeft wel eens een slechte dag. Heb je behalve niet lekker in je vel zitten symptomen als somberheid, een leeg gevoel en niet kunnen genieten? En duurt dit al langer dan twee weken? Dan heb je mogelijk een depressie.


Oorzaken van niet lekker in je vel zitten

Zit je niet lekker in je vel, dan zal de huisarts uitzoeken waar dat door komt. Behalve depressie kan ook verslaving een oorzaak zijn. Vaak ontstaat dat geleidelijk: je gaat middelen als alcohol of drugs gebruiken om je beter te voelen. Of je kiest voor seks of gamen als afleiding. Wanneer je dit te vaak doet, loop je het risico dat je verslaafd raakt.


Niet lekker in je vel: naar de huisarts

Zoek bij depressie en/of verslaving altijd hulp bij je huisarts. Hij/zij kan je verwijzen naar Trubendorffer voor goede hulp, bestaande uit cognitieve gedragstherapie, abstinentie en lotgenotencontact. Ons intensieve behandelprogramma volg je terwijl je gewoon thuis woont, want dan is jouw kans op blijvend herstel het grootst.


Contact met Trubendorffer

Ik zit niet lekker in mijn vel en ben verslaafd, wat nu? Bij Trubendorffer helpen we iedereen stoppen die dat zelf echt wil. Wil jij hulp? Bel ons dan op telefoonnummer 0800-999 9998.

☎ Bel 0800 - 999 999 8