Eten na XTC

Herstel van je lichaam

Door XTC te gebruiken put je het serotonine-gehalte in je lichaam uit. Dat moet weer worden aangevuld, maar met wat? Eten na XTC, net als voldoende slaap en rust, kan bijdragen aan het herstel van je lichaam en helpt je serotonine aanvullen. Na XTC is het belangrijk dat je de tijd neemt om te herstellen. Rust en gezonde voeding helpen daarbij. Ontdek hier wat je kan doen om sneller te herstellen.

Vind je het moeilijk om te stoppen met drugs? Wij helpen je graag. Plan een intakegesprek of praat met één van onze medewerkers.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Serotonine aanvullen na XTC

XTC-gebruik put het serotoninegehalte in je lichaam uit. De kater die je ervaart door een serotoninetekort is vervelend: je bent somber, hebt nergens zin in, bent geïrriteerd of hebt last van huilbuien. Om uitputting van de serotonine voorraad te voorkomen, is de enige manier om geen XTC te gebruiken. Gebruik je toch XTC en wil je minder last hebben van een kater, dan kan het helpen om goed te eten voor je drugs gebruikt. Voor een serotoninetekort helpt dit helaas niet. Wil je serotonine proberen aan te vullen? Na XTC-gebruikt kan het slikken van Tryptofaan bijdragen aan een snel herstel. Daarnaast kan je letten op het volgende:

  • Gebruik naast XTC geen andere drugs of alcohol. 
  • Drink tijdens je gebruik voldoende water. 
  • Rust na gebruik goed uit.  
  • Zorg voor lichte beweging, het liefst in de buitenlucht. 
  • Eet gezond: vooral veel vitamine C. 

Wat moet je eten na XTC-gebruik?

Wat je moet eten na XTC-gebruik en wat je moet eten vóór drugsgebruik ligt niet ver uit elkaar. Voordat je XTC gebruikt is het verstandig om te kiezen voor voeding om het lichaam te ondersteunen. Een gebalanceerde maaltijd met koolhydraten als volkoren granen en groenten, biedt een goede energiebron. Nadat je XTC gebruikt hebt, is het belangrijk dat je lichaam de tijd krijgt om te herstellen. Dat kan door goed te rusten, veel te slapen en je niet in te spannen. Maar ook eten en drinken helpen om er bovenop te komen. Je vraagt je misschien af: wat kun je het beste eten na XTC-gebruik? Vooral voeding met veel vitamine C. Het is belangrijk om te kiezen voor voedingsmiddelen die het lichaam helpen herstellen. Eet daarom veel fruit, gezonde vetten en eiwitten. Het aminozuur tryptofaan na XTC bevordert de serotonineproductie. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan tryptofaan, zoals kalkoen, melk en kaas versnellen het herstel. Het beste voor je lichaam blijft natuurlijk om te voorkomen dat je überhaupt moet herstellen en dus om geen XTC te gebruiken.

Afkicken met Trubendorffer

Gebruik jij regelmatig drugs en wil je graag stoppen? Neem dan contact met ons op. Trubendorffer biedt ambulante behandelingen aan. Je kan dus gewoon thuis blijven wonen. Je krijgt op een van onze behandellocaties passende begeleiding. Daar kom je een of meerdere keren per week naartoe. Bel 0800-999 9998 voor een eerste gesprek over onze behandelmogelijkheden.
☎ Bel 0800 - 999 999 8