elke dag een fles wijn drinken

is dat wel goed voor je?

Voor veel mensen hoort regelmatig alcohol drinken erbij. Er zijn heel wat mensen die zo ongemerkt elke dag een fles wijn drinken. Wanneer je drankgebruik toeneemt en je misschien wel 4 flessen wijn per dag achteroverslaat, kun je terecht bij Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose. Wij werken met een bewezen effectief behandelprogramma waarmee we al veel mensen hebben geholpen om van de drank af te blijven.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Wanneer wordt alcoholgebruik een probleem?

Dat 4 flessen wijn per dag niet goed voor je is, weten de meeste mensen wel. Maar hoeveel mag je dan wel drinken zonder dat het slecht voor je is? Is elke dag een fles wijn drinken nog oké? Het Voedingscentrum en de Gezondheidsraad adviseren om helemaal geen alcohol te drinken. Alcohol is namelijk slecht voor je gezondheid. Als je toch wilt drinken, adviseren zij om het bij één glas per dag te houden en zeker niet elke dag een fles wijn te drinken. Daarnaast is het raadzaam om wekelijks minimaal twee dagen achter elkaar geen alcohol te drinken.


Alcoholverslaving in Nederland

Ruim één miljoen Nederlanders zijn zware drinkers en drinken wekelijks minimaal één keer zes glazen (mannen) of vier glazen (vrouwen) alcohol op één dag. Ruim 82.000 mensen zijn alcoholverslaafd en kunnen niet stoppen ondanks de medische, sociale en financiële problemen die hun drinkgedrag veroorzaakt.


Trubendorffer helpt bij drankverslaving

Elke dag een fles wijn drinken is niet gezond. Probeer je alcoholgebruik te beperken tot maximaal één glas per dag en drink wekelijks twee dagen achter elkaar niet. Is je alcoholgebruik uit de hand gelopen? Neem dan contact op met Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose. Wij helpen je de beste behandeling kiezen. Opname in een afkickkliniek is daarbij vaak niet nodig. Bel ons op 0800-999 9998 voor advies en hulp.
☎ Bel 0800 - 999 999 8