Elke dag bier drinken

Is dat gezond?

Elke dag bier drinken is absoluut niet goed voor je gezondheid. Sommige onderzoeken belichten misschien de voordelen van alcohol drinken, maar de nadelen zijn toch echt een stuk groter dan de voordelen. Wij zetten de risico’s voor je op een rijtje en helpen je op weg als je wil stoppen met bier en alcohol drinken.

Wil je stoppen met drinken? Wij helpen je graag. Plan een adviesgesprek in of praat met één van onze deskundigen.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

De risico’s van elke dag bier drinken

Langdurig teveel alcohol drinken verhoogt de kans op bepaalde ziekten:

  • Vormen van kanker. Alcohol drinken vergroot de kans op tumoren in de mond- en keelholte, het strottenhoofd, de slokdarm, de dikke darm en de endeldarm. Ook neemt de kans op longkanker toe. Voor vrouwen geldt dat minstens 1 glas alcohol per dag de kans op borstkanker vergroot. 
  • Beroertes en hartproblemen. Wanneer je lange tijd meer dan 1,5 glas per dag drinkt, stijgt je bloeddruk. Een te hoge bloeddruk vergroot het risico op ziekten zoals hartinfarct, hartfalen of een beroerte. 
  • Leveraandoening. Je lever breekt alcohol af. Na lange tijd stevig drinken, kan leververvetting ontstaan. Als je niet ingrijpt, leidt dat tot ontstekingen, beschadigde levercellen (levercirrose) of zelfs leverkanker. 
  • Diabetes type 2. Omdat in bier koolhydraten zitten die je bloedsuiker verhogen, kan langdurig te veel alcohol drinken leiden tot diabetes type 2.  

Stoppen met te veel bier drinken

Stop je met bier en alcohol drinken, dan merk je al na een paar weken een hoop verschil. Over het algemeen slaap je beter, voel je je fitter en blijer, val je af en straalt je huid meer. En ook op lange termijn verbetert je gezondheid dus.

Wil jij stoppen met drinken, maar vind je het lastig om je drankgebruik onder controle te krijgen? Neem dan contact met ons op. Bij Trubendorffer volg je een ambulante behandeling terwijl je gewoon thuis blijft wonen. Je komt voor passende begeleiding een paar keer per week naar één van onze locaties. Bel 0800-999 9998 voor meer informatie en een eerste gesprek over onze behandelmogelijkheden.
☎ Bel 0800 - 999 999 8