Cannabis

Wat is dat eigenlijk?

Home /  Kennis / Cannabis

Heel wat mensen hebben wel eens geblowd. Maar wat is cannabis en wat zijn de risico’s van een cannabisverslaving? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt het uit. Ben jij verslaafd geraakt aan cannabis? Dan helpen wij je stoppen met ons intensieve behandelprogramma. Je komt daarvoor regelmatig naar een van onze behandellocaties of volgt de behandeling online. Doordat je thuis blijft wonen, verlaag je je risico op een terugval.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de blowtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wat is cannabis?

Cannabis is afkomstig van de cannabisplant. De gedroogde bloemen van de cannabisplant worden wiet genoemd; de hars staat bekend als hasj. Wiet en hasj worden meestal gerookt als joint, maar je kunt het ook eten (bijvoorbeeld als spacecake) of drinken als thee. De werkzame bestanddelen zijn cannabidiol (CBD) en tetrahydrocannabinol (THC). Deze laatste stof zorgt ervoor dat je je stoned oftewel high voelt.


Verslaafd aan cannabis

Cannabis is geestelijk en lichamelijk verslavend. Je voelt je ontspannen en high als je blowt. Door het fijne gevoel wil je graag snel weer een nieuwe joint roken. Bovendien krijg je last van ontwenningsverschijnselen als je regelmatig blowt en dan stopt. De verleiding is dan groot om weer te gaan blowen. Lukt het je niet om te minderen of te stoppen? Dan ben je waarschijnlijk verslaafd geraakt. Schaam je daar niet voor, maar zoek hulp om te stoppen met cannabis.


Herstellen van je cannabisverslaving

In je eentje stoppen met blowen is moeilijk. Daarom helpen de betrokken medewerkers van Trubendorffer je met ons bewezen effectieve behandelprogramma. Je stopt volledig met cannabis (abstinentie). Met cognitieve gedragstherapie helpt je persoonlijke begeleider je nieuw gedrag aan te leren. Samen met andere (ex-)verslaafden neem je deel aan zelfhulpgroepen, waar jullie elkaar steunen.


Trubendorffer helpt je stoppen met cannabis

Met het intensieve behandelprogramma van Trubendorffer zijn al veel mensen gestopt met cannabis. Wil jij dat ook? Bel dan 0800-999 9998 voor een eerste gesprek.

☎ Bel 0800 - 999 999 8