Angst voor een leeg glas bier

Cenosillicafobie: bestaat dat echt?

Het klinkt misschien grappig: angst voor een leeg glas bier. Er zijn echter mensen die echt bang zijn voor een leeg bierglas: zij hebben cenosillicafobie (Engels: cenosillicaphobia). Cenosillicafobie is een zeldzame angststoornis. Eén van de risico’s van angst voor een leeg glas bier is een alcoholverslaving. Wij kunnen je helpen herstellen van zowel de cenosillicafobie als de alcoholverslaving met ons intensieve behandelprogramma. Je woont thuis en komt regelmatig naar één van onze behandellocaties voor begeleiding.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Wij helpen meer dan 1.500 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed

Angst voor een leeg glas bier: bestaat dat echt?

In de kroeg wordt het nog wel eens gebruikt als smoes om nog een rondje te bestellen: angst voor een leeg glas bier. Maar bestaat dat eigenlijk wel? Er zijn mensen die oprecht angstig worden van een leeg glas bier. Zij hebben de zeldzame aandoening cenosillicafobie, in het Engels cenosillicaphobia genoemd.


Wat zijn de verschijnselen van cenosillicafobie?

Mensen met cenosillicafobie kunnen paniekaanvallen krijgen bij het zien van een leeg bierglas. Behalve angst kunnen ook onrust en agressie voorkomen. Lichamelijke kenmerken zijn hartkloppingen, zweten en trillen.


Hulp bij cenosillicafobie

Cenosillicafobie is een echte aandoening met belangrijke risico’s, waaronder alcoholverslaving. Schaam je dus niet als je werkelijk last hebt van angst voor dat lege glas bier en neem contact op met Trubendorffer. Uiteraard staan wij ook voor je klaar als je geen angststoornis hebt, maar wel wilt stoppen of minderen met alcohol.

☎ Praat nu met een deskundige