Alcohol kliniek

meestal niet nodig!

Wil je herstellen van je drankverslaving, maar liever niet worden opgenomen? Om te herstellen van je verslaving aan alcohol is een kliniek meestal niet nodig. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose biedt ambulante verslavingshulp. Je blijft gewoon thuis wonen terwijl je ons intensieve behandelprogramma volgt.

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Werkwijze van Trubendorffer

Wij zijn een erkende GGZ-instelling met een specialisatie in verslavingszorg. Onze ervaren professionals helpen je herstellen van je alcoholverslaving op één van onze behandellocaties. Je wordt niet opgenomen in een alcohol kliniek, maar woont thuis tijdens de behandeling. Daardoor is terugkeer na je herstel een stuk makkelijker en de kans van slagen het grootst.


Waarom niet kiezen voor een alcohol kliniek?

Wanneer je opgenomen wordt in een kliniek om van je drankverslaving te herstellen, verbreek je tijdelijk het contact met je gezin, familie en vrienden. Ook is werken niet mogelijk wanneer je bent opgenomen. Dat maakt het erg moeilijk om na afloop van de behandeling je leven weer op te pakken en niet terug te vallen in je oude gewoontes. Bij Trubendorffer werken we daarom met een ambulant behandelprogramma, waarmee we al veel mensen hebben helpen stoppen met alcohol zonder in een kliniek te worden opgenomen.


Vergoeding van verslavingshulp

Verslavingszorg valt in Nederland onder het basispakket. Iedere zorgverzekeraar vergoedt daarom de ambulante behandeling bij Trubendorffer. Je betaalt eventueel wel je resterende eigen risico als je dat nog niet besteed hebt. In 2023 is het wettelijke eigen risico vastgesteld op 385 euro.


Contact met Trubendorffer

Wil jij stoppen met alcohol zonder een kliniek? Meld je dan aan bij Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose voor een effectieve behandeling waarbij je gewoon thuis blijft wonen. Je bereikt ons op telefoonnummer 0800-999 9998. Op onze website kun je ook een terugbelverzoek of terugmailverzoek voor ons achterlaten. Wij nemen dan binnen één werkdag contact met jou op voor een eerste gesprek.

☎ Praat nu met een deskundige