Alcohol corona

Veranderingen in gebruik

Het lijkt erop dat een deel van de mensen meer gebruik maakt van alcohol tijdens corona. Drink jij meer alcohol door corona en de lockdown en vind je het moeilijk om te minderen? Meld je dan aan bij Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose. Wij bieden een intensief online behandelprogramma met persoonlijke begeleiding door ervaren behandelaars die je helpen om te stoppen met alcohol.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Alcohol en corona: drinken mensen meer?

Uit onderzoek van het Trimbos instituut blijkt dat er drie groepen te onderscheiden zijn als het gaat om alcohol en het coronavirus. Tijdens de lockdown werd alcohol door de meeste mensen evenveel gedronken als daarvoor. Een klein deel is minder gaan drinken doordat zij niet naar de horeca kunnen. Zo’n 11–22% drinkt juist meer alcohol sinds corona zich verspreidt.


Is gebruik van alcohol tijdens corona een probleem?

Alcohol vermindert je weerstand, hoewel dat niet betekent dat je door alcohol het coronavirus krijgt. Bovendien kan alcohol ervoor zorgen dat je impulsiever en knuffeliger of juist agressiever wordt, waardoor je makkelijker minder afstand houdt en het risico op overdragen van het virus voor jezelf en voor anderen vergroot.


Wanneer drink je te veel alcohol?

Ben jij door de lockdown meer alcohol gaan drinken? Dan ben je niet de enige. Drink je meer dan vroeger? Merk je dat je alcoholgebruik invloed heeft op bijvoorbeeld je slaap, je gezondheid, je relaties en je activiteiten? Dan drink je mogelijk te veel en/of te vaak. Probeer minder alcohol te drinken. Lukt dat niet zelf? Zoek dan hulp, bijvoorbeeld bij Trubendorffer.

Toen het coronavirus uitbrak was ik bang dat ik geen hulp meer kon krijgen voor mijn alcoholverslaving. Niets bleek minder waar: de online therapie van Trubendorffer heeft mij tijdens coronatijden uitstekend van mijn verslaving afgeholpen. Inmiddels ben ik alweer 3 maanden helemaal hersteld.
- Rick


Stoppen met te veel alcohol door corona? Trubendorffer helpt

Heb jij vragen over alcohol en corona? Of drink je meer alcohol door corona en wil je daarmee stoppen? Bel dan 0800-999 9998 voor een eerste gesprek bij Trubendorffer. Wij bieden effectieve online hulp met nauwe persoonlijke begeleiding door ervaren professionals.
☎ Praat nu met een deskundige