Alcohol Amsterdam

mag dat?

De meeste mensen drinken zo nu en dan alcohol. Dit hoeft geen probleem te zijn. Overmatig alcoholgebruik kan echter leiden tot ernstige gezondheidsproblemen en verslaving. Trubendorffer geeft informatie en beantwoordt de vragen: hoe staat het met het gebruik van alcohol in Amsterdam en mag je daar alcohol drinken in het openbaar? Mocht je verslaafd geraakt zijn, dan kun je bij ons terecht voor deskundige hulp met een persoonlijk behandelprogramma.

Liever nooit meer een kater?
Download onze 12 tips om te stoppen met alcohol
Je hoeft geen gegevens achter te laten, je krijgt het echt helemaal gratis.

Gebruik van alcohol in Amsterdam

In 2016 is het alcoholgebruik van Nederlanders in kaart gebracht door de GGD’en, het CBS en het RIVM. Van de volwassenen in onze hoofdstad drinkt 40% maximaal 1 glas alcohol per dag en houdt zich daarmee aan de richtlijnen voor het gebruik van alcohol. In Amsterdam valt 9,5% van de volwassenen onder overmatige drinkers – dit is het hoogste percentage in heel Nederland.

Drink geen alcohol of in ieder geval niet meer dan één glas per dag.
Gezondheidsraad, Richtlijnen goede voeding, 2015


Mag je alcohol drinken in het openbaar?

Het gebruik van alcohol in Amsterdam is aan banden gelegd, omdat drankgebruikers voor veel overlast zorgden. Ieder stadsdeel heeft daarom gebieden met een alcoholverbod. Je mag daar dus geen alcohol drinken in de openbare ruimte. Daarnaast mag je geen open verpakkingen met alcoholische dranken bij je hebben in het openbaar.


Alcoholverslaving

Af en toe een glaasje alcohol is in principe niet gevaarlijk. Overmatig alcoholgebruik kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, waaronder kanker, leverziekten en beroerte. Een deel van de mensen raakt drankverslaafd bij overmatig en/of langdurig alcoholgebruik. Je drinkt dan dagelijks alcohol en kan niet meer zonder. Door de verslaving kun je last krijgen van allerlei medische, sociale en financiële problemen.


Drankverslaafd? Trubendorffer helpt

Heb jij een alcoholprobleem? Neem dan contact op met Trubendorffer. Wij hebben met ons behandelprogramma al veel mensen helpen herstellen van hun verslaving aan alcohol in Amsterdam en onze andere behandellocaties in Nederland. Je volgt ons programma op één van onze behandellocaties terwijl je thuis blijft wonen. Bel 0800-999 9998 en zet de eerste stap naar een verslavingsvrij leven.
 

"Ik heb de tips uit het e-book geprint en op mijn koelkast geplakt. Dankzij de stappen ben ik van een weekenddrinker naar volledig alcoholvrij gegaan." – Milou