Vrijwillige opname GGZ

Verschillende mogelijkheden

Ben je verslaafd? Dan overweeg je misschien vrijwillige opname in de GGZ om te herstellen. Er zijn echter verschillende mogelijkheden om te herstellen van je verslaving. Bijvoorbeeld vrijwillige opname in de geestelijke gezondheidszorg, ambulante behandeling, maar ook online behandelingen. Bij Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose blijf je gewoon thuis wonen. Je komt regelmatig naar een van onze behandellocaties, waar je een intensieve behandeling volgt. Daarmee is je kans op blijvend herstel het grootst. Naast dat we behandeling aanbieden, helpen wij je ook graag bij het vinden van de beste behandeling voor jou. Zoveel mogelijk mensen laten herstellen van hun verslaving is ons hoofddoel. Of dat nou via ambulante behandeling, vrijwillige opname of online behandeling is.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Wij helpen meer dan 1.500 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed


Overweeg je vrijwillige opname in de GGZ?

Vrijwillige opname is belangrijk om te kunnen herstellen van je verslaving. Je moet zelf gemotiveerd zijn om te stoppen met het middel of de activiteit waaraan je verslaafd bent. Heel wat mensen kiezen dan voor een vrijwillige opname in de GGZ. Zij vinden het fijn om een tijd lang alleen bezig te zijn met hun herstel. Maar bij vrijwillige opname in de GGZ komt meer kijken. Je hebt gedurende enkele weken geen contact met familie en vrienden. Ook kun je tijdelijk niet werken, studeren of hobby’s uitvoeren tijdens een opname in de
GGZ.

Ondanks sommige nadelen kan een vrijwillige opname in de GGZ soms toch belangrijk zijn. Bijvoorbeeld voor een detoxbehandeling wanneer je een alcohol-, drugs- of medicijnverslaving hebt. Vrijwillige opname in de GGZ kan dus zeker een goed idee zijn, maar voor diegene die een opname maar niks vinden, zijn er ook genoeg andere mogelijkheden. Neem hierover contact op met onze professionals.

De hele evidence-based methode slaat bij mij goed aan. Je hoeft je niet zomaar over te geven aan een behandelmethode. Uit onderzoek blijkt dat dit gewoon het beste werkt.
- Yannick
Stop net als Yannick met jouw verslaving.

Is opname in de GGZ nodig?

Om van je verslaving te herstellen, zijn er meer mogelijkheden dan vrijwillige opnamen in de GGZ. Trubendorffer is een erkende GGZ-instelling die gespecialiseerd is in verslavingszorg. Ons ambulante behandelprogramma volg je op een van onze behandellocaties in Nederland. Je woont gewoon thuis en herstelt terwijl je alles wat je leert meteen in de praktijk kunt brengen. Daarmee verklein je je risico op een terugval. Onze ambulante behandeling valt ook goed te combineren met bijvoorbeeld een vrijwillige opname in de GGZ voor een detoxbehandeling. Je kickt lichamelijk af in de kliniek om bij ons verder aan de slag te gaan met je herstel.

Er zijn veel mogelijkheden voor een behandeling op maat. Denk dus vooral goed na wat je zelf wil, maar vraag ook advies over wat het beste past bij jouw verslaving. Neem contact met ons op, dan beginnen we samen aan de weg van jouw herstel.


Vrijwillige opname of ambulante behandeling bij Trubendorffer?

Zowel een vrijwillige opname in de GGZ als de ambulante behandeling bij Trubendorffer hebben voor- en nadelen. Het belangrijkste is dat je gemotiveerd bent om te stoppen en professionele hulp krijgt. Wil je meer weten over ons
bewezen effectieve behandelprogramma? Bel dan 0800 999 999 8 voor een eerste gesprek bij Trubendorffer.

Zet de eerste stap naar jouw verslavingsvrije leven

Je bent nog maar een kleine stap verwijderd van een gezond een verslavingsvrij leven. Tijdens jouw eerste gesprek beantwoorden wij al jouw vragen, daarna beslis je of je door wilt gaan met jouw behandeling.

Jouw behandeling wordt 100% vergoed, je betaalt alleen je eigen risico.