Verslavingszorg

Wij helpen je

Bij Trubendorffer kun je terecht voor professionele verslavingszorg. Wij zijn een erkende GGZ-instelling met behandellocaties in verschillende grote steden in Nederland. Er zijn meerdere instellingen voor verslavingszorg in Nederland. Wij helpen jou door middel van ambulante verslavingszorg. Dat houdt in dat je niet opgenomen hoeft te worden en gewoon thuis woont tijdens je behandeling. Ongeacht waar je woont kunnen wij je helpen en heb je minder kans op een terugval. Tijdens een intake kunnen wij je meer vertellen over onze zorg en hulp bij verslaving. Onze experts helpen jou dan bij het vinden van een passende behandelmethode.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Wij helpen meer dan 1.500 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed


Wat houdt verslavingszorg in?

Verslavingszorg instellingen helpen jou om te stoppen met je verslaving. Vaak betekent dit opname in een afkickkliniek. Dat blijkt in de praktijk echter niet in alle gevallen nodig. Bij Trubendorffer helpen we je effectief van je verslaving af terwijl je thuis blijft wonen. Mocht verslavingszorg in een afkickkliniek voor jou wel nodig zijn, dan verwijzen we jou door.

Om van je verslaving af te komen, zijn meerdere stappen nodig:

  • Je besluit dat je van je verslaving af wilt
  • Je zoekt informatie over verslavingszorg
  • Je meldt je aan voor een behandeling
  • Bij verslaving aan bepaalde medicijnen en drugs onderga je een detoxbehandeling, zodat je lichaam vrij wordt van het verslavende middel
  • Met psychologische begeleiding, alleen en in groepen, zorg je ervoor dat je je verslavingsvrije leven volhoudt en niet terugvalt

Waarom ambulante verslavingszorg?

Bij ambulante verslavingszorg word je thuis behandeld voor je verslaving. Het voordeel van ambulante begeleiding is dat het verslavingsvrij zijn geïntegreerd wordt in je dagelijkse leven. Daarmee is de kans op een terugval vaak kleiner dan bij een behandeling in een afkickkliniek.

De hele evidence-based methode slaat bij mij goed aan. Je hoeft je niet zomaar over te geven aan een behandelmethode. Uit onderzoek blijkt dat dit gewoon het beste werkt.
- Yannick
Stop net als Yannick met jouw verslaving.

Wist je dat wij HKZ gecertificeerd zijn?

Dat houdt in dat alle zaken goed op orde zijn, we onze cliënten altijd centraal stellen en we voortdurend werken aan de verbetering van onze zorg- en dienstverlening.

Verslavingszorg vergoedingen

De verslavingszorg in Nederland wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Behalve het verplichte eigen risico (in 2024: 385 euro) kost het je dus niets om van je verslaving af te komen. In speciale gevallen kan zelfs het eigen risico worden kwijtgescholden. Een afkickbehandeling levert je heel wat op: een vrij leven zonder verslaving!


Onze verslavingszorg in Nederland

Wij hebben meerdere behandellocaties in Nederland door middel van telefonische en online gesprekken, in combinatie met begeleiding en behandeling op locatie. Je kunt 365 dagen per jaar, van 7:00 tot 22:0 contact met ons opnemen via 0800 999 999 8 voor al jouw vragen (al zijn het er 100) of om een afspraak voor een intake te maken. Mocht blijken dat je toch beter opgenomen kan worden in afkickkliniek, dan helpen we jou graag met het vinden van een geschikte kliniek.

Zet de eerste stap naar jouw verslavingsvrije leven

Je bent nog maar een kleine stap verwijderd van een gezond een verslavingsvrij leven. Tijdens jouw eerste gesprek beantwoorden wij al jouw vragen, daarna beslis je of je door wilt gaan met jouw behandeling.

Jouw behandeling wordt 100% vergoed, je betaalt alleen je eigen risico.