Verslaafd aan pijnstillers

wat zijn de gevolgen?

Bijna iedereen slikt wel eens een pijnstiller. Meestal is dat onschuldig, zelfs bij langdurig gebruik. Er zijn echter bepaalde pijnstillers die extra verslavend zijn. Ben jij verslaafd aan pijnstillers? Neem dan contact op met Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose. Wij bieden een intensief behandelprogramma, dat je volgt op één van onze behandellocaties. De kans op blijvend herstel is namelijk het grootst wanneer je gewoon thuis blijft wonen tijdens de behandeling van je verslaving.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Welke pijnstillers zijn verslavend?

Wanneer je langdurig opiaten gebruikt, kun je daar verslaafd aan raken. Voorbeelden hiervan zijn oxycodon, tramadol en morfine. Vaak is professionele hulp nodig om hier weer mee te kunnen stoppen. Het risico op verslaving aan paracetamol en ontstekingsremmende pijnstillers (bijvoorbeeld diclofenac, ibuprofen en naproxen) is klein. Wel kun je door regelmatig gebruik van paracetamol juist hoofdpijn krijgen. Wanneer je dan paracetamol tegen de pijn blijft slikken, kom je in een vicieuze cirkel terecht en ligt verslaving op de loer.


Gevolgen van verslaving aan pijnstillers

Wanneer je verslaafd bent aan pijnstillers, heeft dat gevolgen voor je gezondheid en je welzijn. Je bent met je aandacht steeds bij het verkrijgen van de pijnstillers en verwaarloost je sociale contacten, verantwoordelijkheden en hobby’s. Ook kunnen er financiële problemen ontstaan. Sommige mensen komen zelfs in het criminele circuit terecht als ze niet meer via hun arts aan pijnstillers kunnen komen.


Ontwenningsverschijnselen

Bouw sterke pijnstillers na langdurig gebruik langzaam af. Als je plotseling stopt, kun je last krijgen van ontwenningsverschijnselen als:

  • Onrust
  • Angst
  • Sombere stemming
  • Griepachtige verschijnselen
  • Spierpijn
  • Misselijkheid, overgeven en diarree
  • Slaapproblemen

Verslaafd aan pijnstillers? Trubendorffer helpt

Gebruik je langdurig medicijnen als paracetamol of opiaten en vermoed je dat je verslaafd bent aan pijnstillers? Neem dan contact op met Trubendorffer via telefoonnummer 0800-999 9998. In een eerste gesprek bespreken we je hulpvraag en hoe we jou met ons ambulante behandelprogramma kunnen helpen herstellen van je verslaving aan pijnstillers.
☎ Bel 0800 - 999 999 8