Serotonine

wat is het?

Serotonine is één van de hormonen die een belangrijke rol spelen in je hersenen. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit waarom serotonine tegen depressie ingezet wordt. Ook leggen we uit waarom je last kunt krijgen van een serotonine tekort na XTC, alcohol of andere drugs te hebben gebruikt. Ben je verslaafd geraakt? Dan helpen wij je herstellen. Je blijft thuis wonen en komt regelmatig naar één van onze behandellocaties voor een intensieve behandeling.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Wat is serotonine?

Serotonine wordt in de volksmond ook wel een gelukshormoon genoemd. Het is een neurotransmitter: een stof die signalen doorgeeft in je hersenen. Een tekort aan serotonine kan tot een depressie leiden. Je voelt je dan somber, moe en lusteloos en ervaart geen plezier aan dingen die je normaal gesproken wel leuk vindt. Er zijn verschillende dingen die kunnen leiden tot een serotonine tekort, zoals alcohol, stress, voedingstekorten en genetische aanleg.


Wat is de rol van serotonine bij depressie?

Wanneer je serotonine tekort komt, kun je je somber en leeg gaan voelen. Het verhogen van je beschikbare serotonine tegen depressie is daarom een belangrijke reden dat artsen vaak antidepressiva voorschrijven.


Serotonine en drugs

Heel wat mensen krijgen last van een serotonine tekort door alcohol of drugs te gebruiken. Zo is het bekend dat je een depressie kunt krijgen door het serotonine tekort dat na XTC ontstaat. Je voelt je gelukkig tijdens het gebruik van deze verslavende middelen, waarbij je serotonine opgebruikt wordt. Zo ontstaat er een serotonine tekort en voel je je slecht wanneer je stopt, waardoor je weer wilt gebruiken. Door deze neerwaartse spiraal kun je makkelijk verslaafd raken.


Herstellen van je verslaving bij Trubendorffer

Heb jij regelmatig last van de symptomen van een tekort aan serotonine na het gebruik van alcohol of drugs? Neem dan contact op met Trubendorffer. Wij zijn gespecialiseerd in ambulante verslavingszorg. Je bereikt ons via telefoonnummer 0800-999 9998.
☎ Bel 0800 - 999 999 8