Antidepressiva

welke is het beste?

Veel mensen gebruiken antidepressiva. Maar welke antidepressiva is het beste en wat zijn de beste antidepressiva zonder bijwerkingen? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit wat de beste antidepressiva in 2020 zijn. Mocht je verslaafd zijn geraakt aan antidepressiva, dan helpen wij je herstellen van je verslaving met een behandeling die je volgt terwijl je thuis blijft wonen.

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Welke antidepressiva zijn er?

Er zijn meer dan twintig verschillende antidepressiva. Ze worden verdeeld in verschillende groepen, die elk op een verschillende manier werken en verschillende bijwerkingen hebben. Het is dus lastig om te weten: welke antidepressiva werken het beste? Ook kun je helaas niet spreken van de beste antidepressiva zonder bijwerkingen. De verschillende soorten antidepressiva zijn:

  • SSRI (selectieve serotonine-heropnameremmers), waaronder fluoxetine, escitalopram en sertraline
  • SNRI (selectieve norepinefrine-heropnameremmers), zoals venlafaxine, reboxetine en duloxetine
  • TCA (tricyclische antidepressiva), bijvoorbeeld desipramine, doxepine en amitryptiline
  • MAO-remmers (mono-amino-oxidaseremmers), zoals nardil en parnate

Welke antidepressiva is het beste?

Aangezien er zoveel verschillende antidepressiva zijn, rijst natuurlijk de vraag: welke antidepressiva is het beste? Dat is voor iedereen verschillend. Vaak duurt het dus een tijdje voordat je weet: welke antidepressiva werken het beste voor mij persoonlijk. Bovendien hebben alle medicijnen bijwerkingen en moeten die voor jou minimaal zijn of in ieder geval draaglijk. Meestal gebruik je antidepressiva namelijk gedurende minimaal negen maanden.


Verslaafd aan antidepressiva

Antidepressiva zijn niet verslavend. Een deel van de gebruikers vindt het echter wel moeilijk om ze af te bouwen, ook met de beste antidepressiva die in 2020 beschikbaar zijn. Zoek in dat geval professionele hulp, bijvoorbeeld bij Trubendorffer.


Trubendorffer helpt bij verslaving en depressie

Heb je last van een depressie en een verslaving en wil je weten: welke antidepressiva is het beste? Of vind je het moeilijk om te stoppen met deze medicijnen? Neem dan contact op met Trubendorffer voor ambulante verslavingshulp. Je bereikt ons via telefoonnummer 0800-999 9998.
☎ Praat nu met een deskundige