Oxycodon en alcohol

kan dat?

Heel wat mensen gebruiken de sterke pijnstiller oxycodon. Wil je daarbij ook een drankje drinken? Realiseer je dan dat de combinatie van oxycodon en alcohol gevaarlijk kan zijn. Zowel oxycodon als alcohol kan daarnaast verslavend zijn. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose helpt je herstellen van je verslavingen, bijvoorbeeld aan oxycodon en alcohol. Je volgt een intensief behandelprogramma op één van onze locaties en blijft daarbij gewoon thuis wonen.

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Mag je oxycodon met alcohol combineren?

Oxycodon is een sterke pijnstiller. Eén van de bijwerkingen van dit middel is dat je er suf van wordt, zeker in de eerste weken. Ook van alcohol kun je suf worden. Je kunt dus beter geen oxycodon met alcohol combineren. Zeker in het verkeer of wanneer je toezicht houdt op (kleine) kinderen kan de combinatie van oxycodon en alcohol gevaarlijk zijn.


Oxycodon en alcohol: de ervaringen

Gebruik je oxycodon en ga je bier, wijn of sterke drank drinken? Bedenk dan dat bij gelijktijdig gebruik van oxycodon en alcohol de ervaringen van de meeste mensen niet positief zijn. Beperk je alcoholgebruik tot maximaal één glas en neem daarna niet deel aan het verkeer, om gevaarlijke situaties te voorkomen.


Verslaafd aan oxycodon of alcohol?

Een ander risico van oxycodon en bier, wijn of sterke drank is dat al deze middelen verslavend zijn. Je wilt steeds meer gebruiken en merkt dat je niet kunt stoppen met de oxycodon of alcohol, ook al wil je dat wel. Schaam je niet maar ga op zoek naar professionele hulp, bijvoorbeeld bij Trubendorffer.


Herstel van je verslaving bij Trubendorffer

Ben je verslaafd geraakt aan oxycodon of alcohol en vind je het moeilijk om te stoppen? Neem contact op met Trubendorffer via 0800-999 9998. Onze betrokken medewerkers staan voor je klaar. Met ons behandelprogramma hebben we al veel mensen helpen herstellen van hun verslaving aan oxycodon en alcohol.
☎ Praat nu met een deskundige