Methylfenidaat verslavend

wanneer wel en wanneer niet

Methylfenidaat wordt gebruikt als medicijn, maar er zijn ook mensen die methylfenidaat als drugs gebruiken. Maar is methylfenidaat verslavend? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit wanneer methylfenidaat verslavend is. Met ons intensieve behandelprogramma helpen we je bovendien herstellen wanneer je verslaafd bent geraakt. Opname is meestal niet nodig; onze effectieve behandeling volg je terwijl je thuis woont.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wat is methylfenidaat?

Methylfenidaat is ook bekend onder de merknamen Ritalin en Concerta. Als medicijn wordt het voorgeschreven tegen ADHD en narcolepsie. Het remt de heropname van dopamine en noradrenaline in je hersenen. Methylfenidaat is een amfetamine die geen kick geeft en wordt daarom ook wel gebruikt als recreatieve drug door mensen die zich beter willen concentreren.


Is methylfenidaat verslavend?

Voor de meeste mensen die het op doktersrecept gebruiken, werkt methylfenidaat niet verslavend. Je arts controleert regelmatig of je last hebt van bijwerkingen en of je tekenen van verslaving vertoont. Wanneer je methylfenidaat als drugs gebruikt zonder voorschrift is de kans op verslaving groter. Merk je dat je niet meer zonder methylfenidaat kunt of wordt je onrustig bij het idee dat je geen methylfenidaat kunt nemen? Dan ben je mogelijk verslaafd geraakt.


Wanneer methylfenidaat verslavend is

Ben je verslaafd geraakt aan methylfenidaat? Dan ben je niet alleen. Schaam je dus niet, maar zoek hulp. De betrokken professionals van Trubendorffer staan klaar om je te helpen. Ons behandelprogramma bestaat uit persoonlijke begeleiding op basis van cognitieve gedragstherapie en lotgenotencontact in zelfhulpgroepen. Je volgt de behandeling online of op een van onze behandellocaties, terwijl je gewoon thuis woont.


Trubendorffer helpt bij verslaving

Merk je dat methylfenidaat verslavend is geworden? Bel dan naar Trubendorffer voor hulp. Je bereikt ons via telefoonnummer 0800-999 9998. Je kunt ook een terugbel- of terugmailverzoek achterlaten op onze website. Met onze behandeling zijn al duizenden mensen blijvend hersteld van hun verslaving. Nu jij nog.

☎ Bel 0800 - 999 999 8