MDMA-champagne

het gevaar van vloeibare champagne

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) deed een alarmerende melding: meerdere drieliterflessen van het champagnemerk Moët & Chandon waren gevuld met vloeibare MDMA. In Duitsland overleed iemand aan het drinken van deze MDMA-champagne en zeven mensen werden zeer ernstig ziek. In Nederland werden er vier mensen ziek van. Hoe gevaarlijk is vloeibare MDMA?

Gebruik jij MDMA en merk je dat je vaak niet meer zonder kan? Een verslaving versla je niet alleen. Plan een intakegesprek of praat met een van onze deskundigen. 

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Moët & Chandon drugs: dodelijke vloeistof

Niet lang na het nieuws over de MDMA-champagne in de flessen Moët & Chandon, bracht het Trimbos instituut een zogenaamde Red Alert uit. Het was een waarschuwing dat er levensgevaarlijke MDMA-vloeistoffen in omloop waren. Deze vloeistoffen, oranje-bruinig van kleur, hadden een extreem hoge concentratie pure MDMA. Ze konden zorgen voor oververhitting in het lichaam, met uitval van vitale organen en in het ergste geval de dood als gevolg.

Vloeibare MDMA

MDMA wordt vaak fijngemaald tot poeder. Je likt het op of je lost het op in een drankje. Het geeft een gelukzalig gevoel. Je hebt eindeloze energie, alles wordt mooier, intenser en de behoefte aan sociaal contact en aanraking neemt toe.

Het gebruik van MDMA is niet zonder risico. Maar pure MDMA-vloeistof bevat een hele hoge concentratie methyleendioxymethamfetamine. Doseren is heel moeilijk en daarom zo gevaarlijk. De NVWA waarschuwde niet voor niets dat een klein slokje van die MDMA-champagne al dodelijk kon zijn.

Stoppen met MDMA: Trubendorffer

Gebruik je geen vloeibare MDMA, maar merk je wel dat je MDMA- of ander drugsgebruik uit de hand loopt? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose helpt je hierbij. Wij bieden ambulante behandelingen. Dat betekent dat je naar een van onze behandellocaties komt, maar thuis blijft wonen en niet wordt opgenomen. Onze bewezen effectieve behandeling wordt vergoed door de meeste zorgverzekeraars, met uitzondering van het eigen risico. Bel 0800-999 9998 voor een eerste gesprek over onze behandelmogelijkheden.

☎ Bel 0800 - 999 999 8