Cold turkey stoppen met gokken

Stoppen in één keer

Een gokverslaving kan behoorlijk hardnekkig zijn. De eerste stap is erkennen dat je verslaafd bent. Maar daarna wil je er het liefst ook zo snel mogelijk vanaf. Het lijkt misschien verstandig om een gokverslaving langzaam af te bouwen, maar je kan het best ‘cold turkey’ stoppen met gokken. Dat betekent dat je van de één op de andere dag helemaal stopt met gokken. Cold turkey stoppen met gokken is zwaar, maar wel de beste manier om van jouw verslaving af te komen. Op deze pagina lees je meer over cold turkey stoppen met gokken.

Ben je verslaafd en vind je het moeilijk om te stoppen met gokken? Wij helpen je graag. Plan een intakegesprek of praat met één van onze medewerkers.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Cold turkey stoppen met gokken: waarom?

Als je een gokverslaving langzaam afbouwt, blijf je ondertussen gewoon gokken. Dan is de kans groter dat je verslaafd blijft. Je kan daarom beter cold turkey stoppen met gokken. Dat is een behoorlijke verandering en kan een grote impact hebben. Het is goed om professionele hulp te zoeken bij stoppen met gokken. Omdat je verslaafd bent, kan je last krijgen van ontwenningsverschijnselen.

Afkickverschijnselen

Cold turkey stoppen met gokken heeft ook nadelen. Net als bij stoppen met alcohol of drugs, kan je bij cold turkey stoppen met gokken last krijgen van afkickverschijnselen. Mogelijk krijg je paniekaanvallen of begin je te trillen en zweten. Slecht slapen en hoofdpijn horen ook bij de mogelijke afkickverschijnselen.

Afkickverschijnselen om rekening mee te houden als je verslaafd bent en wil stoppen: 

  • Trillen 
  • Zweten 
  • Slecht slapen 
  • Paniekaanvallen 
  • Hoofdpijn 

Trubendorffer helpt bij gokverslaving

Ben jij gokverslaafd en wil je graag stoppen? Neem dan contact met ons op. Bij Trubendorffer volg je een ambulante behandeling. Daardoor kan je gewoon in je vertrouwde thuisomgeving blijven wonen. Je komt voor passende begeleiding een paar keer per week naar één van onze locaties. Bel 0800-999 9998 voor een eerste gesprek en ontdek de behandelmogelijkheden.
☎ Bel 0800 - 999 999 8